Herkese merhaba; umarım bu soruma hukukçu üyelerimiz bir cevap bulabilirler.
Eşim, abisi ve annesiyle birlikte ben yokken eşyalarımı ortak konutumuzdan kaçırıp annesinin evine götürdü. Ben de mahkemeye başvurup tedbir koydurdum, mahkemede yediemin olarak beni tayin edip eşyaları mahkeme kararı ve icra yoluyla tekrar Ankara'daki ortak konutumuza götürdüm. Götürürken de 1500 TL masraf yaptım. Eşimin avukatı mahkemeye itiraz etti, itirazında yeni kestirdikleri faturaları göstererek eşyaların eşimin ailesine ait olduğunu iddia etti. Eşimin ailesine ait olan eşyaların Ankara'da benim evimde olması mümkün olamazdı. Çünkü bu eşyalar nihayetinde 4 aydır kullandığımız ve bir kısmı da düğün hediyesi olan eşyalardı. Eşyaların servis ilk çalıştırma belgelerini hakime gösterince hakim bana hak verdi. Fakat bu sefer de onların lehine itirazlarını kabul etti ve eşyaları yediemin olarak eşime zimmetledi. Tekrar tüm eşyalarımız Ankara'dan İstanbul'a kayınvalidemin evine taşınmak zorunda kalındı. Hakim kesin olarak karar verdiği için temyiz yolu kapalıymış. Fakat ortada yalan beyanla ve hile yaparak düzenlenmiş irsaliye ve faturalar var. Benim amacım eşyalarımı ortak konutuma tekrar aldırıp yediemin olarak muhafaza etmek. Bu durumda sayın hukukçularımız bir görüş bildirirlerse memnun olacağım. Saygılarımla