Lisans mezunuyum ama askerliğimi er olarak yapmak zorundayım
merhaba.. ben 2006 yılında 4 yıllık bir üniversiteyi bitirdim.ancak tecil hakkım oldugu için 2 yıl tecil ettirdim.2008 yılnda askere gidecegim zaman bana askerlik subemden bir yazı geldi.. 2001 yılında almış bir mahkemem olmuş ve mahkemede aldıgım ceza para cezasına cevrilip ertelenmişti sonraki 5 yil bir suc işlemedigim için cezam silinmişti..ancak orda aldıgım cezadan dolayı askerligimi yedek subay olarak yapamayacagım ve er olarak 15 ay yapmam gerektigi gelen resmi yazıyla bana bildirildi..bu konuda yapabilecegim herhangi birsey var mı yoksa 15 ay er olarak yapmak zorundamıyım.... lütfen yardım edin.. yeni kızım oldu .. esimi ve onu bırakıp nasıl 15 ay askere giderim.. aldığım ceza hırsızlıkla ilgili idi....
Re: Lisans mezunuyum ama askerliğimi er olarak yapmak zorundayım
Hırsızlık, yüz kızartıcı bir suçtur, yedek subay olmayı engeller, affa uğramış bile olsa, hapis yatmamış bile olsanız, suçun kendisi yüzünden yedek subay olma ihtimaliniz yok. Ama çok kaybınız da yok. Zaten askerlik yasası değişiyor, yedek subaylık da kalkıyor, herkes 12 ay yapacak üniversite mezunları, 3 ay çok bir şey fark ettirmez. Belki yedek subaylık kalktığı için üniversite mezunu olduğunuz için 12 ay da yapabilirsiniz, sabıkanın önemi kalkabilir, sizin için bir şey değişmeyecek de olabilir.