Erken sevk isteğinden vazgeçilebilir mi?
Merhaba herkese
Asal'ın sitesinde şöyle bir açıklamaya rastladım.
c. Erken sevki uygun görülenler, şartlarının değişmesi halinde, sevke katılmayıp sevk evraklarını almayabilirler. Erken sevkini isteyenlerden, sevk evrakını aldığı halde test ve mülâkata katılmayanlar, bakaya suçundan cumhuriyet başsavcılıklarına bildirilirler ve kendi grubu ile sevkleri sağlanır.
Burdan şunu anlayabilirmiyiz.
Erken sevk için Haziranda askere alınması için dilekçe verenlerden .
Ağustos ayında gidecek sekilde kabul edilenler. Temmuzda evraklarını almaya gitmez iseler bu durumda herhangi bir cezaya girmeden (bakaya vs. durumuna düşmeden) tecilleri yine devam mı eder ?
Sadece evraklarını teslim alanlar mı bakaya durumuna düşer ?
Normalde nisana kadar tecilim vardı Fakat erken gitmek için dilekçe verdikten sonra vazgeçilebiliyor mu ? Yani Temmuz ayında vazgeçme şansı var mı?
Bu konuda bilgisi olanlar lütfen yardımlarını esirgemesinler.
Re: Erken sevk isteğinden vazgeçilebilir mi?
İyi günler
Geçen sene bir arkadaşm tecili daha varken erken sevk için dilekçe verdi. Dilekçesi kabul edildi, aralık celbine tabi oldu. Fakat daha sonra gitmekten vazgeçti. Evraklarını ALMADI. Bakaya KALMADI. Bundan eminim. Evrakları alıp, sınava girmese idi bakaya kalacaktı. Ha şu var, sizin zaten normal teciliniz sona ermiştir, siz evrakları almazsanız yine bakaya kalırsınız ama arkadaşımın tecili devam ediyordu, sizin de devam ediyor yani aynı durum.
Daha sonra nisanda gitti. Nisanda da iş bulamadığı için isteyerek gitti daha devam ediyordu tecili. İsterseniz emin olmak için bu akşam konuşurum kendisi ile her gün görüştüğüm biri.
Temmuz ayında vazgeçme şansınız var, bu arada özel olacak ama merak ettim, siz bu yasa değişikliğinden dolayı ağustos da kesin gitmek istiyordunuz vaz mı geçtiniz?
evet arkadaşım doğru hatırlıyorsunuz
bu yasa değişikliğinden dolayı erken gitmek istiyordum
fakat yeni çıkan haberlerde tasarının meclise gönderildiği söyleniyor
simdi benim öğrenmek istediğim temmuz ayına kadar bu durum ortaya çıkar netleşir ise yani uzar ise o zaman sıkıntıya girip erken gitmenin bir anlamı yok
ağustosun 17 sinde allahın izni ile bebeğimiz dünyaya gelecek . buna rağmen bu durumu göze aldım müracat ettim ağustos başında gitmek için
simdi bu yasa değişikliği olacak ise yani her halükarda etkilenecek isem o zaman 2010 nisan a kadar olan tecilimi beklerim diye düşünüyorum
madem bu durumu çok iyi bilen bir arkadaşınız var ise bu konuda bilgilendirmenizi rica ediyorum.
Tamam kendisi ile akşam konuşacağım yine akşam saatlerinde cevabı ayrıntılı olarak yazacağım buraya.
Diğer konuya gelince, evet haklısınız, bu olay ağustos u da kapsayacak gibi duruyor ben de forumlardan takip ediyorum ama mantık olarak bakılırsa, forumlara bakmaya gerek yok, bu işi çok bekletmeyecekler, zaten bu ağustos celbi son diye bir açıklama da yapmadılar, böyle olsa anormal yığılma olurdu, ki zaten aşırı bir başvuru var, bu son taslak olayından sonra başvurular azalabilir yine.
Arkadaşımla konuştum demin. Aynen dediğim gibi.
Kendisi 2007 temmuzda mezun oluyor. Yoklamasını yaptırıyor. Aralık 2008 e kadar tecil alıyor. Daha sonra hem yüksek lisansa başvuruyor hem de ekim-kasım 2007 gibi erken sevk dilekçesi veriyor aralık 2007 de gitmek için. Sonra yüksek lisans başvurusu kabul oluyor ve askere gitmekten vazgeçiyor, aralık celbine yönelik olan sevk evraklarını almıyor, bakaya da kalmıyor. Evraklarını almayınca tecili eski yerinden devam ediyor. Daha sonra kendisi iş bulamadığı için nisanda gitmeye karar veriyor. Durum aynen böyle. Kolay gelsin.
ilginize çok teşekkür ederim.
Erken sevki uygun görülenler, şartlarının değişmesi halinde, sevke katılmayıp sevk evraklarını almayabilirler. Erken sevkini isteyenlerden, sevk evrakını aldığı halde test ve mülâkata katılmayanlar, bakaya suçundan cumhuriyet başsavcılıklarına bildirilirler ve kendi grubu ile sevkleri sağlanır.
şubeye sorulduğunda bu konu hakkında evet böyledir demiyorlar, yok yanlışda demiyorlar.
Bahsettigim arkadasım subeye sorup erken sevk dilekcesi vermisti. Dilekceyi verirken vazgecersen evraklarini almayabilirsin sorun olmaz demislerdi. Sonradan gidip bir daha da sormustu almayinca bir sey olur mu diye olmaz dediler o da almadi. Herhangi bir sorun da yasamadi.
[QUOTE=kaganturk;280550]Merhaba herkese
Asal'ın sitesinde şöyle bir açıklamaya rastladım.
c. Erken sevki uygun görülenler, şartlarının değişmesi halinde, sevke katılmayıp sevk evraklarını almayabilirler. Erken sevkini isteyenlerden, sevk evrakını aldığı halde test ve mülâkata katılmayanlar, bakaya suçundan cumhuriyet başsavcılıklarına bildirilirler ve kendi grubu ile sevkleri sağlanır.
Burdan şunu anlayabilirmiyiz.
Erken sevk için Haziranda askere alınması için dilekçe verenlerden .
Ağustos ayında gidecek sekilde kabul edilenler. Temmuzda evraklarını almaya gitmez iseler bu durumda herhangi bir cezaya girmeden (bakaya vs. durumuna düşmeden) tecilleri yine devam mı eder ?
Sadece evraklarını teslim alanlar mı bakaya durumuna düşer ?
Normalde nisana kadar tecilim vardı Fakat erken gitmek için dilekçe verdikten sonra vazgeçilebiliyor mu ? Yani Temmuz ayında vazgeçme şansı var mı?
Bu konuda bilgisi olanlar lütfen yardımlarını esirgemesinler