Alt işverenin muvazaa iddiasında bulunması

merhaba;
       Hastanede taşeron firmada temizlik işçisi olarak çalıştırılan işçiler hiç bir gerekçe gösterilmeksizin iş akdi sona erdiriliyor. Sorum şu noktada toplanıyor. İşe iade davasını sadece alt işveren olan şirkete karşı açmış isek ve alt işveren de yargılama sırasında " Hastane ile aramızdaki protokol gereği işe alım ve çıkışları hastane yönetimi yapar, benim taraf sıfatım yoktur sorumlu değilim bu nedenle husumetten davanın reddini talep ediyorum" şeklindeki savunması geçerlimidir??
        yani olayda işveren aslında alt işveren olmasına karşın muvazaalı işlem yaptığını ve kendisinin hiç bir yetkisi olmadığını itiraf etmiyormu? Muvazalı işlem yapan taraf buna dayanabilir mi? Bu konularda görüş ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler..

Re: alt işverenin muvazaa iddiasında bulunması

davayı sadece alt işverene değil hastaneyede açmanızda fayda var ...her ikiside sorumlu mahkemeler bu yönde karar veriyor.

Alıntı:

Av.İbrahim Bircan rumuzlu üyeden alıntı

davayı sadece alt işverene değil hastaneyede açmanızda fayda var ...her ikiside sorumlu mahkemeler bu yönde karar veriyor.

İbrahim Bey; Sadece alt işverene açmmış isek ne olacak? Davalı alt işverenin asıl işveren ile yaptıkları sözleşme baz alınarak dava husumetten reddedilecek mi? yoksa alt işveren lehine hüküm kurulabilecek mi?

Diğer işvereni davaya dahil edebilirsiniz dilekçe ile.

Muvazaa yapan taraf 3. kişilere karşı muvazaayı ileri süremez.