Chat kayıt ve görüntülerinin kaydedilmesi
Oğlum bilgisayarcı ve bir müşterisi geliyor oğluma karısının internette yaptığı her türlü görüşmelerin kaydedilmesini istiyor ve böyle bir uygulamanın bilgisayarına kurulmasını istiyor Oğlumda bu proğramı kuruveriyor ve kurduğu proğramın içeriğini (kadının bir erkekle yapdığı chat kayıtları ve kadının soyunma sanal seks görüntüleri) cd ye kaydediveriyor bunun karşılığındada ücretini alıyor Ama benim aklıma şu takıldı Şimdi bu adam bunları mahkemeye delil vererek boşanma davası açmak istiyormuş Eğer kadın kalkıpta benim özel hayatımı ihlal etmiş derse ve karşı dava açarsa benim oğlumun durumu burda nolur başına bir şey gelirmi sizden bunu rica ediyorum Teşekkür ederim
Re: Chat kayıt ve görüntülerinin kaydedilmesi
Oğlunuzu bilebilecek bulabilecek durumdamı kadın?
Oğlunuz görüntüleri kaydetmemiş programı satmış program yasalsa bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Esenkalın
Sayın Oğuz'a katılmakla birlikte burada herhangi bir suç olduğunu düşünmüyorum. Keza böyle bir uygulamaya gidilmesinde aldatıldığını düşünen eşin üstün nitelikte bir yararı bulunmaktadır, bu da özel hayata müdahaleyi haklı kılmaktadır. (MK 24/2)
Ben 3.şahıs açısından değerlendirdim. Konuya pencere açtınız sağolun şimdi bir koca karısından şüphe edip eve bir kameraman soktu diyelim kamerayla uygunsuz görüntüleri çekildi koca açısından üstün nitelikte bir yarar var ama kameraman açısından durum ne olur acaba diğer üyeler de konuya görüş katsınlar isterim.
Ceza yargılaması bakımından suç sayılan bir fiil olmadığından dolayı fiile iştirak eden faillerin kim olduklarının önem taşımadığını düşünüyorum. Aynı fiili koca bakımından hukuka uygun kabul ederken ona yardımcı olan kişiyi cezalandırmanın adaletle bağdaşmayacağını düşünüyorum.
Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim Bende sizler gibi düşünüyorum Sonuçta oğlum söz konusu kayıt proğramını adamın bilgisayarına kuruvermiş (proğram telif hakkı yok internetten indirilen) dolayısiyle proğram kadının tüm konuşmalarını ve msn deki görüntülerini kaydetmiş ve oğlumda bunları bilgisayardan cd ye aktarıp adama vermiş Yani bir nevi işini ifa etmiş Hatta bu durum kadın tarafından ihtilaf konusu yapılsa bile elinde hiç bir delil yok oğluma fatura falan kesme dedim Ayrıca Av Engin Oğuz bey bulabilecek ve bilebilecek durumdamı diye sormuş Kadının bunu bilmesi çok büyük ihtimalle zor Yani bilemez Hepinize teşekkür ederim Sağolun
Cevap: Re: Chat kayıt ve görüntülerinin kaydedilmesi
Üzücü bir durum. Çok acı bir aile vakası.....
Cevap: Chat kayıt ve görüntülerinin kaydedilmesi
internet yaygınlaştı son 10 yıl içindee internetten sapıklık çoğaldı gittikçede çoğalıyor bende bilgisayarcıyım ve etrafımda bu tür programların kurulumunu isteyen bir çok insana kurulum yapıyorum
bi sorun olacağını sanmıyorum