Başbakanlık bursum sigortalı olursam kesilir mi?
4 yıllık lisans öğrenimi görmekteyim. 2. sınıftayım ve başbakanlık bursu alıyorum. Sigorta girişim daha önceden hiç yapılmadı.
Bursu almaya devam ettiğim süre içinde sigortalı bir işte çalışmaya başlarsam bursum kesilir mi?
Ya da kesilmedi diyelim.. O zaman mezun olduğum zaman bursumun geri ödenmesi benden istenir mi?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim..
Re: Başbakanlık bursum sigortalı olursam kesilir mi?
Alıntı:
ismira rumuzlu üyeden alıntı
4 yıllık lisans öğrenimi görmekteyim. 2. sınıftayım ve başbakanlık bursu alıyorum. Sigorta girişim daha önceden hiç yapılmadı.
Bursu almaya devam ettiğim süre içinde sigortalı bir işte çalışmaya başlarsam bursum kesilir mi?
Ya da kesilmedi diyelim.. O zaman mezun olduğum zaman bursumun geri ödenmesi benden istenir mi?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim..
Merhabalar,
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel müdürlüğü tarafından verilen Başbakanlık burslarının devam şartı başarıdır.
Kesilmesi için tek yasal dayanak, başarısızlık olarak görünmektedir. Öğrencinin çalışıyor olması kesilme nedenleri arasında görünmemektedir...
Ancak, yasal düzenlemede bursun kesilme nedeni için gösterilen gerekçeler içinde öğrencinin çalışması veya sigorta kapsamında olması görünmemekle birlikte uygulamada durum nedir buna bakmak lazım... Uygulama da yasal düzenlemenin dışında olmaması gerekir..
Cevap: Re: Başbakanlık bursum sigortalı olursam kesilir mi?
bende yüksek lisans öğrencisiyim ve burs alıyorum ancak şimdi ücretli öğretmnlik teklifi aldım devlet lisesinde bir dönemlik, oraya başlarsam bursum kesilirmi benim
Cevap: Re: Başbakanlık bursum sigortalı olursam kesilir mi?
Sigortalı işte çalışınca kyk bursu kesiliyormu ? Ben kyk yi arıyorum ancak ulaşamıyorum. Bide ne kadar saat gün ve gün sigorta yatırılınca burs kesilir ?
Cevap: Başbakanlık bursum sigortalı olursam kesilir mi?
bende aynı dertteyim acaba kesildi mi bursun?