İşsizlik Ödeneği hakkında
31 Ocak itibarıyla eski işyrimden ayrılmıştım. Herkangi bir şekilde işkura başvurmadan başka bir güvenlik firmasında işe başladım 2.5 ay oradada çalıştım maaşlarımızın geç ödenmesini dile getirdiğim için firma istifamı istiyor. Ben sanırım yarın istifamı yazacağım. İşkura başvurup işsizlik ödenegi alabilirmiyim ve şimdiki firmadan herhangi bir evrak alacakmıyım. ocak ayında ayrıldıgım eski çalıştıgım firmanında kapandıgını belirteyim
Re: İşsizlik Ödeneği hakkında...
İşsizlik ödeneğinden yararlanmak için, son 3 yıl içerisinde en az 600 prim gün ödemiş olmak, son 120 gün kesintisiz çalışmak (rapor, ücretsiz izin vb.) bu süreyi kesintiye uğratmaz ve ayrıca Yasa'da belirtilen sebeplerle işten ayrılmak gerekir.
Son işyerinizden haklı nedenle (ücretinizin zamanında ödenmemesi) nedeniyle ayrılacaksanız muhtemelen dava yoluyla bunu ispatlayıp, geçmiş şartlarınızın da yukarıda belirtilen durumlar içerisine girmesi halinde işsizlik ödeneğinden, dava sonucuna istinaden gecikmeli de olsa yararlanabilirsiniz.
Ancak bir neden göstermeden istifa ederseniz, varsa bu haktan yararlanmanız mümkün değildir.
Selamlar,
peki diyelim ki işci kazandıgı işsizlik ödenegi hakkını kullanmadan bir iş bulup çalıştı, aradan bir iki ay geçince istifa etti yada çıkış işlemi yapıldı. her iki durum da da ne olur sonuç. ayrıca önceden kullanmadıgı issizlik ödenegini tekrar kullananbilir mi.
evet bestulus içerisinde bulunduğum durumu benden daha iyi ifade ettin. teşekkürler.
Alıntı:
bestulus19 rumuzlu üyeden alıntı
peki diyelim ki işci kazandıgı işsizlik ödenegi hakkını kullanmadan bir iş bulup çalıştı, aradan bir iki ay geçince istifa etti yada çıkış işlemi yapıldı. her iki durum da da ne olur sonuç. ayrıca önceden kullanmadıgı issizlik ödenegini tekrar kullananbilir mi.
İstifa eden çalışan, işsizlik sigortasından yararlanamaz.
Haklı nedenle sözleşmesini fesheden çalışan,dava yoluyla haklı sebebini ıspatlaması durumunda,dava kararı ile kuruma başvurduğunda işsizlik ödeneğinden yararlanabilir.