Araç Üzerindeki İhtiyadi Tedbir Kararrının Kaldırılması Hakkında
2008'in mart ayında bir bayana çarptım bayan ilk etapta benden davacı oldu mahkemeye çıktım,ikinci mahkemeye çıkarken bayan davasından vazgeçti mahkeme bana herhangi bir ceza vermedi ve hakim bey davayı kapattı,geçenlerde plakamı sorgulattğımda aracımın üzerinde cumhuriyet başsavcılığı tarafından ilk mahkemede konmuş bir ihtiyadi tedbir olduğunu gördüm emniyet müdürlüğünde nasıl kaldırmam gerektiğini sorduğumda bana bir dilekçe yaz savcılığa ver,sana verecekleri yazıyı bize getir dediler,açıkcası bu konularda pek bilgili değilim beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim özellikle dilekçeyi nasıl yazmam konusunda ve izlemem gereken yol hakkında,şimdiden teşekkür ediyor,saygılarımı sunuyorum.
Re: Araç Üzerindeki İhtiyadi Tedbir Kararrının Kaldırılması Hakkında
İhtiyatı tedbiri C. Savcılığının koyduğundan emin misiniz?
Alıntı:
nilaygocmen34 rumuzlu üyeden alıntı
İhtiyatı tedbiri C. Savcılığının koyduğundan emin misiniz?
Evet Nilay hanım,sorguda çıkan yazı aynen şöyle
İH.TEDBİR (T) ....... CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA 2008/..... 25.03.2008
İhtiyati tedbir kararlarını HUMK 101 ve müteakip maddeleri gereği mahkemeler verir. Bu nedenle ihtiyati tedbire ilişkin durum ortadan kalktıysa kararı veren mahkemeye bir dilekçe ile başvurarak bu kararın kaldırılması talep edilmelidir.
Alıntı:
nilaygocmen34 rumuzlu üyeden alıntı
İhtiyati tedbir kararlarını HUMK 101 ve müteakip maddeleri gereği mahkemeler verir. Bu nedenle ihtiyati tedbire ilişkin durum ortadan kalktıysa kararı veren mahkemeye bir dilekçe ile başvurarak bu kararın kaldırılması talep edilmelidir.
İlginiz için teşekkürler Nilay hanım,çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Cevap: Araç Üzerindeki İhtiyadi Tedbir Kararrının Kaldırılması Hakkında
Merhaba Nilay Hanım, gerekli hapis cezası sürecini tamamlayan kişinin gayrimenkullerinde bulunan ihtiyati tedbir kararının kaldırılması için nasıl bir sürec izlemesi gerekiyor? Bu konuyla ilgili bilgi aktara bilirseniz sevinirim. Saygılar...