Limited şirket araç kredi borcu
Arkadaşlar bizim limited şirketimize ait bir aracımız bulunmakta çok zor bi durumda olduğumuzdan şirketimizi kapatmak zorundayız.Araç kredimizi de ödeyemiyoruz çünkü sayısız borçlar var daha allah kimseye iflas yaşatmasın.Benim sorum bu borçtan dolayı banka ne yapabilir?Ev haczi,hapis vs. kredide kefil de yok aracımı satabilsem borcu kapatıcam ama borç çok olduğu için değerine yetişmiyo üstünü de kapatıcak durumumuz kalmadı lütfen yardım edermisiniz.
Re: Limited şirket araç kredi borcu
Tebrikler bu bölüme konu açan 1 milyonuncu üyemiz oldunuz :o (Espri)
Bu bölümde "Borcumu ödeyemezsem ne olur ?" diye o kadar soru ve cevap bulunuyor ki adeta papağana döndük aynı cevapları vere vere. Sn. Erdoğan Kırcalı' dan borcumu ödeyemezsem ne olur başlıklı bir konuyu iğneleyip yukarıya yapıştırmasını talep ediyorum :) Bari linki veririz bu tip soru soran üyelerimize :)
Cevap malvarlığınıza haciz uygulanır ayrıca her hangi bir işte çalışıyor iseniz 4/1 ine kesinti uygulanır. Yok dersenizki 1 kuruşum yok ve işsizim o zaman gidip mal beyanında bulunup herhangi birşeyiniz olmadığını belirtmelisiniz.
Hapis cezası ise sadece herhangi bir borç planını öderim diye imza atıp, sonraki süreçte bu ödemeyi yapamamanız sonucu uygulanır ve 90 gündür. Yani nedir ? Ödeyemiyeceğiniz hiç bir ödeme planına imza atmamalısınız. Derseniz ki ben bu parayı asla ödeyemem o zaman hapse girmezsiniz. Tabi iş bulduğunuz zaman yahut herhangi bir mal edindiğiniz zaman haciz uygulanma hakkı devam eder.
Geçmiş olsun.
Re: Limited şirket araç kredi borcu
Kusura bakmayın acemi olduğum ve içinde bulunduğum sıkıntılardan dolayı ne yapacağımı şaşırdım.Bir soru daha sormak istiyorum şirket borçlarından dolayı bildiğim kadarıyla şahsi malvarlığına dokunulamıyomuş acaba ortakların evine haciz gelirmi yine de bu durumda?