Muayene Hakkında (ilaç Kullanımı)
Merhaba Hukukçu arkadaşlar, Askerlik konusunda yaş 30a geldi, bu zamana kadar gitmek gerekiyordu ancak vakit bu zamanmış, Askerlik konusunda daha önce muayene oldum, ancak muayene sürem tekrar geldi, askerlik karar kağıdıma göre yeniden muayene olacağım ve askere gideceğim,
Asıl soru şu, Ben panik atak hastasıyım, Psikiyatrimdan rapor istedim ancak raporla gitme sana sorun çıkartırlar, bir sürü yere gidersin sonunda da sağlam diyerek askere gönderecekler, yani öyle yada böyle sağlam diyecekler, o halde kendine eziyet etmene gerek yok dedi, Askerlik için teslim olduğunda ben kullandığın ilaçları yazarım orada sorun çıkartmazlar dedi,
Şimdi kafama şu takıldı, Ben muayene öncesi bir form dolduruyorum ve orada kullandığım ilaçlar bölümünü psikiyatrım dediği için boş bırakıyorum ve aynen psikiyatrımın dediğini yapıyorum,
O halde herşey psikiyatrımın dediği gibimi olur yoksa sorun çıkartırlarmı, 1 tane depresyon ilacı ve 1 tane de depresyon ilacının etkisini azaltmak için mide ilacı,
Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda sizce ne yapayım, Lütfen muayene olurken sorun çıkartmazlar, birşey olmaz , git ilac isimlerini söyle askeri doktora muayene olursun tarzında değil de psikiyatrımın dediği gibi yaparsam teslim olduğumda ilaçlarımla gidersem sorun çıkar mı bu soruyu ele alalım,
Selametle
Re: Muayene Hakkında (ilaç Kullanımı)
Soruma kimse cevap vermemiş, Ne diyorsunuz yorum alayım
Hiç bir bilgi vermeden cebinizde antidepresanlar ile dolaşmayımı düşünüyorsunuz askerde ? :) Bence sorun çıkar, çünkü bu tür ilaçları kullandığınızı bilgilendirmelisiniz. Hatta askeriyede yapılan muayenede size farklı ilaçlarda verebilirler. Düşünsenize askerde psikiyatrınız yazdı diye Roche 2 kullandığınızı :)
Rahatsızlığını bildir ve askerde iken doktara git.Sana yararı bile olur.İstirahat ve pasif göreve verilme gibi.
Askere gitmeden önce muayenede bilgi vermeyeceğim ancak birliğe teslim olurken psikiyatrımın raporunu göstereceğim, bu sayede ilaç kullanmayı düşünüyorum,
Öbür türlü zaten 5dk. boş vakti zor buluyorum, birde muayenede ordan oraya ordan oraya gönderirler ve birkaç günümü alır diye düşünüyorum.
Yanlış düşünüyorsunuz. Ne sorununuz var ise gitmeden halledin deniyor. Oraya gittikten sonra doktorun insafına kalmış. Hiç umursamayabilir, eğitimden kaytarmaya çalışıyor diye de yaklaşabilir, çok iyi de ilgilenebilir.
Aslında doğrusuda bu , ancak gel gelelim şüpheyle yaklaşmalar, muayene için çeşitli prosedürler, insanı daha da hastalandırabilir,En iyisi sağlam düşünerek kendim karar vereyim,
Son olarak , Panik atak olduğunu söyleyenleri geri işlere atıyorlarmış ve silah eğitimi vermiyorlarmış, bu beni düşündürüyor, bende herkes gibi eğitim alıp bitirmek istiyorum, En önemlisi siciline yazılıyormuş , Bu doğru mu? Yani bende herkes gibi sağlam şekilde gidip hiçbir vukuatım ve sicilim temiz şekilde gelmek istiyorum, Sicil olayı doğrumudur, Herhangi bir yerde rahatsızlığım yazacak mı ?
Alıntı:
erdogan guler rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış düşünüyorsunuz. Ne sorununuz var ise gitmeden halledin deniyor. Oraya gittikten sonra doktorun insafına kalmış. Hiç umursamayabilir, eğitimden kaytarmaya çalışıyor diye de yaklaşabilir, çok iyi de ilgilenebilir.
Sicşl konusunda bilgisi olan varmı?