Bir yıldan kısa evlilik ve karşı tarafın tazminat istemi
Merhaba;
8 Ay süren evliliğimi birden fazla sebebten dolayı bitirmek istiyorum. Şiddetli geçimsizlik ve cana kast nedenlerden başlıcaları. Bugün karşı tarafın avukatı beni aradı. 200.000 TL. taleplerinin olduğu ve talebi karşılarsam anlaşmalı boşanacağımızı bana bildirdi. Bende karşı tarafa bunu kabul etmediğimi bildirdim.
Bu gelişmeler yaşanırken ben yaşadığım evi terkettim. Şu an şu işin hayırlısıyla bitmesini bekliyorum. Sizlere bir kaç sorum var;
Tek celsede boşanmanın imkanı varmı?
Çekişmeli boşanma en fazla ne kadar sürer?
Şahit konusunda ne kadar kişi bulmam lazım bunlar birinci derece akrabam olabilirmi?
Davayı kazandım hakim bizi boşarsa karşı tarafın temyize gitme hakkı varmı?
3 yıl birarada yaşamadığımıza karar kılınırsa böyle boşanabilirmiyiz?
Son olarak karşı taraftan tehdit aldığım için mahkemeye gitmeden bu işleri avukatıma vekalet vererek yapabilirmiyim?
Çok teşekkürler,
Saygılarımla:
Re: Bir yıldan kısa evlilik ve karlı tarafın tazminat istemi
Bence dava açmayın, sizi tehdit edenleri önce savcılığa verirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Savcılık onlara dava açarsa ve ceza alırlarsa köşeye sıkışırlar mutlaka.Geçmiş olsun
Olay yaşanılanı 1 hafta oldu. Bir haftadır dışarı çıkmamaya çalışıyorum. Yarın mahkemedede karşılaşınca bir şeyler duyacağımı hissediyorum. Savcılığa vermeyi değilde mahkemeye vereceğim dilekçeye bunları eklemeyi düşünüyorum.
Sanırım bütün boşanma davalarında maddi tazminat olarak yüksek rakamlar talep ediliyor. Peki hakimler böyle büyük rakamları onaylıyormu? Yada başka çözümmü buluyorlar.
Evi terkettikten sonra ilk defa bugün eve gidip kıyafetlerimi aldım. Evde zinnet eşyalarının ve diğer değerli eşyaların alındığını gördüm. Ben kendi eşyalarımı alabilirmiyim? Yoksa eve hiç dokunmaya yımmı?
Alıntı:
Murat Başar rumuzlu üyeden alıntı
Evi terkettikten sonra ilk defa bugün eve gidip kıyafetlerimi aldım. Evde zinnet eşyalarının ve diğer değerli eşyaların alındığını gördüm. Ben kendi eşyalarımı alabilirmiyim? Yoksa eve hiç dokunmaya yımmı?
Kendi kişisel eşyalarınızı alabilirsiniz.Tazminat talebi kusurla ilgili bir şey.Boşanmanın nedenlerini bilemediğimiz için miktarın az ya da çokluğu hakkında da bir şey denemez.Arkadaşımızın yazdığı gibi c.savcılığına vereceğiniz dilekçeyle ceza almalarını sağlarsanız köşeye sıkıştırırsınız.Onun dışında boşanmada kusurunuz olmadığını akrabalar da dahil olmak üzere tanıklarla vs kanıtlamanız tazminat miktarında etkili olacaktır.
Re: Bir yıldan kısa evlilik ve karşı tarafın tazminat istemi
Evimden ayrıldım. Bu sebeble karakola gidip tutanak tutturmalımıyım. Ayrılma nedeni şiddetli geçimsizlik ve cana kast. Sizce davalar ne kadar uzar ?
Re: Bir yıldan kısa evlilik ve karşı tarafın tazminat istemi
Mrb hiçkimsenin şu kadar sürer dediği yok 3 5 7 8 bile duyduk