Re: Öğrenim Sürem Doldu Ama
Alıntı:
atilla1983 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle ilk mesajım ,herkese selamlar..
Bilindiği gibi örgün öğretim yapan kurumlar 31 yaşına kadar askerliğimizi tecil edebiliyor. Ancak üniversitelerin bitirme süresi 14 dönem , yani 7 sene..
Gelelim benim durumuma ;
Benim bu sene 14 dönemlik hakkım malesef doldu ve 1983 doğumluyum. Tahminen üç yahut dört dersim seneye ikinci döneme kalacak. Benim durumuma göre 31 Ekim 2009 okulun son tecil tarihi olduğuna göre ;izlemem gereken yol neler olabilir?
Askerlik şubemle görüşüp , öğrenci belgem ve transkriptimle tecil istesem verirler mi? Vermeleri düşük bir ihtimal gözüküyor.
Eve yoklama kağıdı gelecek sanırım.Yoklamaya gitsem ileri tarihe tecil alırsam lise mezunu olarak mı tecil ettirebilirim ve bu durumda okuldan ilişiğimi kesmek zorunda mıyım? (Daha önce askerlik şubesine lise diplomamla başvurmadım)
Bir süre yoklama kaçağı olup daha sonra üniversite çıkış belgemle askerlik şubeme gitsem (7 ay kaçak durumuna düşebilirim) bu bana askerliğimde sorun çıkarır mı?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar..
hocam öncelikle allah yardımcın olsun...bende tıpa tıp senin sorunu yaşadım..1 ay boyunca devirmediğim forum yazı kalamdı sıkıntını çok iyi anlıyorum.sana izah edeyim.
öncelikle 14 donemin bittiği için bi kere okuldan öğrenci belgesi kesinlikle alamıcaksın çunku öğrencilik haklarının hiç birinden faydalanamıcaksın sınav hakkı dışında..öğrenci belgesi alamdıgın için kesinlikle erteletemiceksin askerliği.bend eböle oldu..ben,im tek dersim var ve inşallah bu yaz temmuzda vericem.ben gittim yoklamamı yaptırdım durumumu izah ettim.dedi sana yapacağımız tek iyilik ve yoklamanı olucaksın seni kasım celp donemine lise mezunu olarak atayacağız.eger mezun olamzsan askere gidecen lise mezunu olarak o sırada askerdeyken sınavlarını verirsen tekrar degerlendircekler kısa donem hakkı çıkarsa yaptıgın askerlik kadarı düşüp 5 ayı tamamlayıp donersin.eger 5 ayı geçtiyse hemen terhis olursun..yok asteg çıkarsa sil baştan yapıcan.yani ben şimdi mezun olamazsak lise mezunu askerlik..bunun dışında yapacağın hiç bir şey yok hocam..allah yardımcın olsun...
Re: Öğrenim Sürem Doldu Ama
Sağolasın hocam cevap için..
31 ekime kadar tecilim varmış sanırım şimdi , yoklama kağıdıda tahmini ondan sonra gelir..
Lise mezunu olarak demişsinde (daha önce yoklamaya gitmediğimden soruyorum) lise diploması üniversitede sanırım, diplomayı götürmemize gerek falan var mı ki yoklama için..
Askerlik şubesi 2010 kasım celbine atarsa beni o zaman heralde ,2010 Mayıs'da okulu btirip kısa dönem askerlik yapma şansım kalıyor..
Tekrardan teşekkür ederim bilgiler için.