İflas vermeye hazırlanan firmadan mesai alacağımızı nasıl kurtarırız?
Gecen sene açtığımız mesai davamız alacaklarımızın tespiti için bilirkişiye gönderildi tahminimizce 2 ay içerisinde geri gelecek ve tahsilât sureci başlayacak ancak bu gün öğrendik ki dava ettiğimiz şirket iflas başvurusuna hazırlanıyormuş.
Bu şirketin hiç nakdi yok ama 50 kadar villası var ve bu villalar Fortisbank`a ipotekli durumda. Binalardan umudu kestik ama villaların içinde icra yoluyla el koyabileceğimiz beyaz eşya setleri var ve her birinin değeri 2.000 TL civarında yani 30 kadar villanın beyaz eşya seti bizim alacağımızı karşılar diye düşünüyoruz.
Villalara ipotek koyan Fortisbank içindeki beyaz eşyalarında sahibi olmuş oluyor mu? (Not: Fortisbankin villaların içerisindeki beyaz eşyalardan haberi yok)
Sizce bu iflas gerçekleşmeden bizim mesai alacağımızı kurtarmanın / garanti altına almanın bir yolu var mı?
Re: İflas vermeye hazırlanan firmadan mesai alacağımızı nasıl kurtarırız ?
Vardır. Lehine ipotek tesis edilen banka otomatik olarak söz konusu eşyalar üzerinde de bir ayni hak iktisap etmeyecektir. Alacağınızı tahsil edebilmeniz açısından bir avukatın yardımından yararlanmanız hayati öneme sahip.
Sn. Değirmenci cevabınız için çok teşekkür ederim; davamıza bakan avukatımız mevcut ancak ben bu iflas konusunu geç saatlerde öğrendiğim için avukatımıza soramadım.
Bir yandan da içimi kemiren soru işaretleri beni acil bilgi istemek için foruma yazmaya mecbur kıldı. Sabah ilk işim avukatın yanına gitmek.
Avukatımıza fikir vermek açısından önereceğiniz kanun maddesi ya da fikriniz varsa peşinen teşekkür eder saygılar sunarım.
İyi çalışmalar
İcra İflas Kanunu 206 ve 179 B/3 maddelerinden yararlanabilirsiniz.
Re: İflas vermeye hazırlanan firmadan mesai alacağımızı nasıl kurtarırız?
Ayrıca son çare olarak ücret garanti fonundan bir kısım alacaklarınızı elde edebilirsiniz.