Re: Ödenmeyen Trafik Cezası
Bağlı bulunduğunuz vergi dairesine giderek ödeyebileceğiniz gibi bekleyebilirsiniz de. Amme alacaklarının tahsili usulü hakkındaki kanuna göre ödeme emri çıkartabilirler. Onu da çıkartmazlarsa aracı satacağınızda ya da fenni muayene yaptıracağınızda bilgisayarda ceza kaydı çıkar ödersiniz. Taksit olmaz. Kafanıza takmayın.
gelir idaresinden mtv den borcunuzu öğrenebilir,hatta kredi kartıyla ödeyebilirsiniz.
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=771
Anlıyorum fakat araba kiralık bir arabaydı rent a car şirketide kapandı ceza ehliyetimin üstüne kesilmiş anladığım kadarıyla plaka üzerine kesilmiş olması bişiy değiştirirmi biliyorum ceza makbuzunda benim bilgilerim yazılı ..cezanın plaka üzerinemi ehliyetimin üzerinemi kesildiğini anlayamadım fakat internetten trafik ceası sorguladığımda 10 ceza puanıyla kesilmiş bir ceza gözüküyor arabanın plakasıda yer almakta bu bilgiler arasında..Taksit yapılabildiğini duymuştum eminmisiniz? ve bu yazılan cezaya uygulanacak olan fazil cezanın iki katına çıkmaz ibaresininde ne anlama geldini öğrenmek istiyorum herhangi bi haciz işlemi olurmu ilerleyen zamanda?
Teşekkürler
Eğer ki ödeyeceğin tutar 500TL altındaysa vergi daireleri taksit yapmıyorlar. Kredi kartın varsa sen tek çektir, banka da üzerinde faiz koyup taksite bölüyor. (Akbank ve Finansbank da bu uygulama var diğer bankaları bilmiyorum.) Saygılar.