Boşanma davasında deli raporuna sahip biri ve 1. dereceden akrabalar şahit gösterilebilir mi eğer böyle bir boşanma davası sonuçlanmışsa itiraz etme hakkımız var mıdır? Bilgi verirseniz sevinirim.
Printable View
Boşanma davasında deli raporuna sahip biri ve 1. dereceden akrabalar şahit gösterilebilir mi eğer böyle bir boşanma davası sonuçlanmışsa itiraz etme hakkımız var mıdır? Bilgi verirseniz sevinirim.
Ben de bu konuda benzer bir soru sormuştum. Sanırım akrabalar yalan söyleyebilirler ama yalancı şahitlik bir şekilde ortaya çıkarılmalıdır.
Engin Bey mahkemede başka şehirde oturan birisi şahit olarak dinletilirse şahitin yalan söylediği kanaatine varılabilir mi?
Başka şehirde diye yalan söylediği kanaatine varılmaz başka destekler de lazım.
İddialarla ilgili olaylara şahit olmadıklarını ispat etmen lazım. Karı koca evlenir başka şehre gider akrabaları başka şehirde ama ziyarete gelemezlermi orda geçimsizliklerine şahit olamazlarmı? kadın telefonda akrabalarına kocasını şikayet edemezmi (en sevdikleri şeydir)?
Şahitlerin yalan söylediğini ispatlayabiliyorsan yalancı şahitlikten savcılığa verebilirsin ceza alırlar mahkemeye de kanaat olur.
Engin Bey şahitler mahkemede ortak hayatı bilmediklerini açıkça beyan ettiler. Üstelik birisi eşimi dövdüğümü söyledi, ama döverken görmedim dedi; diğeri ortak hayatı bilmem dedi ama eşinin dövmesi sonucu dişinin kırıldığını gördüm dedi, diğeri de eşinin yumruk atması sonucu dişinin çatladığını gördüm dedi. Ben bu şahitlerin hiçbirini tanımıyorum ve ilk defa görüyorum, onlar da beni ilk defa görüyorlar ve hiçbir zaman eşimle biraradayken aynı ortamda bulunmadık. Bu ifadeler onların yalan söylediğini gösterir mi? Bu arada eşimin dişinde de ne çatlak ne de kırık hiçbişey yok. Tabi doğal olarak doktor raporu da yok.
İyi de sayın Av. Engin Oğuz bey, benim bildiğim boşanma davalarında hakim, şahitlerin tarafların(kadın ya da erkeğin) aktardıklarını değil, şahit olduklarını anlatması isteniyor diye biliyordum. Yani şahit mahkemede, kadın tarafın anlattıklarını anlatarak, ona küfür hakaret ediyormuş, bana öyle anlattı demesi ne kadar dikate alınacak bir durumdur ki?
Mahkemede mesela şahitler kadının yönlendirmesiyle ve anlattıklarına göre konuşmuş olurlarsa da yalan söylemiş olmuyorlar mı? Benim kafamdaki şahit bir olayı gözleriyle gören kişidir, başkasından duyulan şeyleri anlatmak dedikoduya ortak olmak gibi gelir bana:)
Denizblk kardeş şahit oldukları kadarını dinler kanaatine göre karar verir iddiaları tatmin edici bulmazsa boşanma davasını red edebilir değilmi?
Zayıf şahitlerle mahkemeye giden taraf davası red edilince sitem ediyor.
Başka şehirdesin sen ben seni dinlemem diyemez hakim.