Re: Türkiye Partisi kuruldu
Bu partinin başarılı olabileceğine inanmıyorum. Çünkü AK parti dönemindeki tepkiler bu parti üzerinde de devam edecektir. Saadet partisinin yükselişi de buna eklendiğinde yüksek oy oranları alması zor gibi görünmektedir. Ayrıca yerel de teşkilatlanma çok önemlidir. Yeni bir partinin kurulması ve teşkilatlanmasının ne kadar zor olduğunu biliyorum.
Ayrıca AK Parti tabanınında eridiğini düşünenler arasındayım.2007 seçimlerinde AKP 46,58 Saadet Partisi 2,34 oy almıştır. Taban oyu olarak saydığımızda 48,92 etmektedir. 2004 yerel seçimlerinde AKP 40,16 Saadet Partisi 4,78 oy alarak toplamda %45 'lik bir oy oranını yakalamışlardır.
2009 yılında ise iktidar ve tek parti avantajına rağmen AKP 38,645 SP 5,442 oy almiştir.
Aynı tabana sahip bu iki partinin aldığı oy oranlarında düşüş görülmektedir. Bu düşüşün devam edeceği kanısını taşımaktayım. Çünkü ülkemizde uzunca bir dönem aynı görüşü paylaşan iki parti ANAP VE DYP sıra ile iktidara gelmişler ancak aynı görüşü taşıdıkları ve vatandaşın beklentilerine cevap veremedikleri için de iki parti de baraj altında kalmıştır. Şu anda benzer bir dönem milli görüş ve tabanı açısından geçerli olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü Türk toplumunun genel yapısı mülayim ve aşırıya kaçmayan insanlardan oluşmaktadır. Günümüzdeki meclis yapısının Türk Milletinin genel iradesini ortaya koymadığı kanısındayım.
Kurulan parti Türkiye Cumhuriyetine hayırlı olsun..
Niye Türkiye Partisi , öbürleri değil mi yoksa?
Sanmıyorum ki büyüsün bu parti ama yine de vatana millete hayırlı olsun.