Vefat halinde bankaya olan kredi borcu
Babam bir ay önce vefat etti.Görevim gereği cenazesine bile yetişemedim,anlıyacağınız çok zor.Allah kimsenin başına vermesin.Banka vefatı duyunca biz kaçmayalım diye hemen bizi buldu.Dediki babanızın bankadan aldığı şu kadar kredi var bunu sigortanın karşılaması için şu evraklar lazım verdik evrakları cevap bekliyoruz.Bugün geldi,sigorta şirketi vefat etmeden önceki sağlık sorunlarını gösteren işte sağlık karnesi,muayene viziteleri,vs.Dedik ne yapacaksınız onları,babanız vefat etmeden önce varsa rahatsızlığı ölüm sebebi eğer o sebeptense sigorta borcu karşılamaz dediler.Bende dedim madem öyle sigortayı yaparken neden sğlık raporu istemediniz.Bunun hakkında ne gibi bir hukuk mücadelesi yapabiliriz Yardımcı olursanız sevinirim.
Re: Vefat halinde bankaya olan kredi borcu
Sigorta borcu ödemeye yanaşmazsa avukat tutarak bir dava açmanızı tavsiye ederim. Babanızın kredi borcu yüksek karşılayacak bir şey bırakmamışsa üç ay içinde mirası red edebilirsiniz. Allah rahmet etsin
Teşekkür ederim Engin bey
Allah rahmet eylesin,sizede sabır versin.ne yazıkki kredi alırken sayfalarca sözleşme imzalıyoruz ve hiç birini okumuyoruz.(okusakta çoğunu anlamıyoruz)sigorta sözleşmesindede böyle bir madde olabilir.
öncelikle başınız sagolsun sözleşme gerçeğine gelince evet %90 oranında kredi ve kredi kartı alınırken sözleşme okumuyoruz ama aslında genel bakıldıgında ben inanmıyorumki insanların sözleşmede şu madde var çıkarın veya kabul etmiyorum almıyacağım diyeceğine inanmıyorum kredi kartı için bişe diyemiyecegim ama kredi çekmek denize düşen yılana sarılır misali oluyor 50 sayfa sözleşme koysalar birimiz ses çıkarmıyoruz tabi bankacı arkadaşalr alışmış okuyun imzalıyın demiyorlar sadece boş yerlere imza atın geçin tamamen sistemle alakalı zannediyorum