Vefat Eden Annemin Miras Hakkı
Annem vefat etmişti ve annemin annesi ve babasıda vefat etti.Şimdi anneme babasından miras düşüyormu ? Düşüyor ise bu mirası babam mı alacak yoksa annemın çocuklarımı (yanı ben ve kardeşlerim) nasıl ve kıme düşüyor.Nasıl pay ediliyor.?
Re: Vefat Eden Annemin Miras Hakki
Annen ne zaman diğerleri ne zaman vefat ettiler kim önce kim sonra yani?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Annen ne zaman diğerleri ne zaman vefat ettiler kim önce kim sonra yani?
Annem 20 yıl önce vefat etti...Dedem 8 - anne annem 4 yıl önce vefat ettiler.
Veraset ilamları yokmu orda kimler ne oranda mirasçı yazar.
Alıntı:
Veraset ilamları yokmu orda kimler ne oranda mirasçı yazar.
Ben istanbuldayım ve dedemler vs erzurumdalardı suan dayılarım vs herseye sahıpler.Miras konusunu kime ne düştüğünü nasıl ve nereden ögrenebılırım ona göre yazın bu işi halletmek için erzurum a gıdecegım.
Teşekkürler.
Annenizin payı çocuklarına kalır MK 495 vd.
Veraset ilamını bulmaya çalışın. Dayılarınızdanmı tapudan vergi dairesinden bankalardanmı araştırın artık. Kolay gelsin
Alıntı:
Annenizin payı çocuklarına kalır MK 495 vd.
Veraset ilamını bulmaya çalışın. Dayılarınızdanmı tapudan vergi dairesinden bankalardanmı araştırın artık. Kolay gelsin
Teşekkür ederim.
Re: Vefat Eden Annemin Miras Hakkı
Alıntı:
safi44 rumuzlu üyeden alıntı
Annem vefat etmişti ve annemin annesi ve babasıda vefat etti.Şimdi anneme babasından miras düşüyormu ? Düşüyor ise bu mirası babam mı alacak yoksa annemın çocuklarımı (yanı ben ve kardeşlerim) nasıl ve kıme düşüyor.Nasıl pay ediliyor.?
dedenizin ve anneannenizin mirası çocukları arasında eşit pay edilir .annenize düşen pay öldüğü için size gelir size gelen payın 1/4 ü babanıza 3/4 kardeşlerinizle size kalır