İşe geri iade davası kazanma şansım?
Merhaba
2004' ten beri çalışmış olduğum işyerinde herkese part-tıme çalışma önerdiler ama kimse kabul etmedi.
Ertesi gün teker teker çağırıp part-tıme çalışma veya istanbulda yeni açılan markette çalışma teklifinde bulundular.Her ikisinide kabul etmediğimiz takdirde tazminatlı çıkış verdiler.
Yaklaşık olarak 10 kişi çıkış yaptık.İhbar ve kıdem tazminatımızı verdiler.Sebep olarak bize 2008 yılından bu yana yaşanmakta olan krizde eleman azaltmasına gittiklerini part-tıme çalışma teklif ettiklerini ama bizim kabul etmediğimizi yine istanbul markette tam zamanlı olarak çalışma teklif ettiklerini ama bunuda kabul etmediğimizi bunun için 17 ve 18 maddelere dayanarak iş feshinin yapıldığını yazarak imzalattılar.
Ayrıca çıkışlarda önce yeni elemanlara öncelik tanıma gibi bir konu varmı?Bu durumda benden sonra işbaşı yapanlar mevcut.
Bu durumda işe geri iade davası açtığımızda kazanma şansımız varmıdır?
Re: İşe geri iade davası kazanma şansım?
Burada önemli olan nokta işverenin gerçekten bir ekonomik güçlükle başbaşa olup olmadığıdır. Olaydan anladığım kadarıyla ekonomik güçlük nedeniyle işgücünde azalmaya gidilmiş, burada da fesih son çare olarak düşünülmüş ve fesih yerine size part-time çalışmanız ya da İstanbul'da çalışmanız önerilmiş. Bu durumda ancak ve ancak ekonomik güçlük yaşanmıyorsa açacağınız davayı kazanırsınız, aksi halde davanız reddedilir.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Burada önemli olan nokta işverenin gerçekten bir ekonomik güçlükle başbaşa olup olmadığıdır. Olaydan anladığım kadarıyla ekonomik güçlük nedeniyle işgücünde azalmaya gidilmiş, burada da fesih son çare olarak düşünülmüş ve fesih yerine size part-time çalışmanız ya da İstanbul'da çalışmanız önerilmiş. Bu durumda ancak ve ancak ekonomik güçlük yaşanmıyorsa açacağınız davayı kazanırsınız, aksi halde davanız reddedilir.
Merhaba
Ekonomik güçlük derken market bir alman marketi ve ulusal bir market bursa da bilanço da zarar gösteriyor fakat diğer şubeleri normal devam ediyor ama ayrıca istanbulda açılacak olan marketlerin personeli 8 aydır maaş alıyor ve market hala açılmış değil. benim tereddütüm part-tıme kabul etmemiş olmam 31/12/2009 tarihine kadar çalışma teklif ettiler ama kabul etmedim sonuçta işe girerken benim anlaşmam full tıme olarakdı.Anlaşmayı kabul etseydim maaşda %40 azalma olacaktı buda saçma olurdu bu şartlarda davayı kazanma şansım ne olabilir?
Teşekkürler.
Part-time çalışmayı kabul etmediğiniz için davayı kaybedersiniz demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Açtığınız davada işveren ekonomik güçlük içinde bulunduğunu diğer bir ifadeyle fesih bildiriminde ileri sürdüğü gerekçeyi ispatlayamaz ise davanız kabul edilir, aksi halde reddedilir. Şirketin durumunu bilemediğimden konu hakkında detaylı yorum yapmam olanaksız, bu konuda lütfen avukatınıza danışın.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Part-time çalışmayı kabul etmediğiniz için davayı kaybedersiniz demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Açtığınız davada işveren ekonomik güçlük içinde bulunduğunu diğer bir ifadeyle fesih bildiriminde ileri sürdüğü gerekçeyi ispatlayamaz ise davanız kabul edilir, aksi halde reddedilir. Şirketin durumunu bilemediğimden konu hakkında detaylı yorum yapmam olanaksız, bu konuda lütfen avukatınıza danışın.
Merhaba
Avukatla görüştüm ama kazanma şansım olmadığını söyledi.Ayrıca sendikada en başında şansım olmadığını söyledi.Başka bir sendikada böyle bir durumun ilk olacağını söylüyor ve büyük ihtimalle kazanırız diyor ama kaybedersekde masrafların bana ait olduğunu söylüyor.bu durumda dava açmalımıyım?Sizce şansım varmı?
1.İşveren real hipermarketler a.ş.
2.İşveren 31/12/2009 tarihine kadar part-tıme çalışma teklif etti ama yazılı şekilde kabul etmedim.
3. İşveren istanbulda tam zamanlı çalışma teklif etti yazılı şekilde kabul etmedim.
4.Son olarak da bunları sebep göstererek + 17.ve 18. maddeleri öne sürerek tazminatlı şekilde çıkışımı verdi.(kıdem ve ihbar aldım.)
5.İşverenin bursa mağazası bilanço olarak zarar gösteriyormuş.Ama diğer marketlerde bu yok.Etkisi olurmu?
Tüm bunlara rağmen kazanma ihtimalim varmı yoksa dava açmasam dahamı iyi olur.
Cevaplarınız için teşekkürler.......
Şahsi kanaatim davayı kaybedeceğiniz yönünde, yine de karar sizin.