Merhabalar, anonim şirketimiz 1 yıldır tasfiye halinde, bu süre içerisinde muhasebecimiz kasten boş kdv ve muhtasar beyannamelerini vermemiş. Gelecek cezadan en az maddi zararla çıkabilmek için hangi yollar izlenebilir; şimdiden teşekkür ederim.
Printable View
Merhabalar, anonim şirketimiz 1 yıldır tasfiye halinde, bu süre içerisinde muhasebecimiz kasten boş kdv ve muhtasar beyannamelerini vermemiş. Gelecek cezadan en az maddi zararla çıkabilmek için hangi yollar izlenebilir; şimdiden teşekkür ederim.
213 sayılı vergi usul kanunun madde 371 e göre bir dilekçe vererek pişmanlıkla tüm beyannamelerinizi veriniz. Boş olacağı için bir vergi çıkmaz. Ancak beyannameye ait damga vergisi gibi standart bir küçük ödemeler sözkonusu olur. Onları ödersiniz. Beyanlarla ilgili size usulsuzlük cezası kesilir. Onu da cezada indirim talep ederek (Madde 376) üçte birini indirim konusu yaparak bir ay içerisinde ödersiniz. Yani başınız ağrımaz. Tasfiyeye engel bir durum ortaya çıkmaz.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Bizim bu durumumuzla ilgili usulsüzlük cezası ne kadar çıkar acaba?Bilgisi olan varsa yardımını rica edeceğim.Teşekkürler...
şirketin tasfiye memuru benim,muhasebeci değil.
diğer konuda selçuk beyin dediğine uyunuz.
Selçuk Bey'in cevabını izleyeceğim,ben aslında bu usülsüzlük cezalarının miktarını merak ediyorum, başka bir forumda cezanın her belge için 1500TL olduğu söylenmişti yani bizim 1500TL*13ay+yasal faizler (kdv) için, muhtasar 0 olduğu için herhangi beyan zorunluluğu yok, o yüzden ceza yoktur , şeklinde mi olacak? Eğer öyleyse bu cezanın düşülmesi için neler yapabilirim?Uzlaşma-vs gibi.Bir de vergi dairesinde bu konuyla ilgili bir borç görünmüyor, nedendir? Teşekkürler...
Selçuk Bey cevabınız için teşekkür ederim, içim biraz rahatladı.Dava açsak lehimize sonuçlanma ihtimali var sanırım?