Tarlamı kadastroya 2 kere ölçtürdüm komşum devamlı kazıkları çıkarıyor ne yapmalıyım?
Tarlamı kadastroya 2 kere ölçtürdüm komşum devamlı kazıkları çıkarıyor ne yapıcağımı şaşırdım "hele bir kazık dikin parçalıyacağım çıkaracağım" diyor.
Kazıkları çıkarmasının yanında birde benim tarlamın 1 dönüm kadarını ekmiş.
ne yapmalıyım adamın bu kazıkları çıkarmaması ve tarlamı ekmemesi için caydırıcı bir yol varmı.Yoksa neler yapabirim.
Re: Tarlamı kadastroya 2 kere ölçtürdüm komşum devamlı kazıkları çıkarıyor ne yapmalıyım?
Müdahelenin men'i-ref'i (ekili alan nedeniyle kararsız kaldım)davası açabilirsiniz. Ayrıca savcılığa şikayet edebilirsiniz kazık düşmanını :)
Re: Tarlamı kadastroya 2 kere ölçtürdüm komşum devamlı kazıkları çıkarıyor ne yapmalıyım?
o çakılan kazıkların belli bir emeği ve masrafı vardır.yer tesbiti yapılırken bir kaç kamu görevlisinin en azından yarım gün mesaisi gitmiştir. büro çalışmalarıda cabası. sizde belli bir para yatırdınız ve ayrıca masraflarınız oldu.bu kazıkları bilerek sökenlere ceza var ama hangi mahkeme veya kurum bakar bilemiyorum.kadastroya bir telefon açarsanız onlar sizi yönlendirir. o kazıklar dikildikten sonra orayı betonlarsanız daha kalıcı olur.