Re: Emsal boşanma kararları
Boşanma sebepleri Türk Medeni Kanunu'nda sayılmış olup, ayrıca bir sebepten boşanma davası açılamaz. Emsal karar yerine, TMK'nin "Boşanma" başlıklı bölümünü okuyabilirsiniz.
Sayın Emrah Bey MK 164/son maddesiyle ilgili birşey kafama takıldı.İzninizle görüşünüzü almak istiyorum. Reddedilen bir davanın üzerinden 3 yıl geçtikten sonra eşler biraraya gelmezse açılan davada boşanmaya karar verilir diyor. Şayet eşlerden birisi tekrar bir araya gelmek istiyor ve kusursuz ise diğer eş biraraya gelmekten kaçınıyor ve sebepsiz olarak evine dönmüyor ise eve dönmeyen ve aile birliğini sağlamaktan kaçınan eş dava açarsa da boşanma olur mu ? Saygılarımla Not: Bu soruma şu ana kadar hiç bir hukukçudan net bir cevap alamadım. Cevap verebilirseniz memnuniyet duyarım.
Not: verdiğiniz kanun maddesi 3 yıllık ayrılık süresine ilişkin değil terke dayalı boşanmaya ilişkin maddedir.
Engin Bey, o zaman 3 yıllık ayrılık süresi bitiminde evlilik birliğine mani olan tarafın boşanma talebi red olmalıdır diye anladım..Doğru mu anladım acaba?