Re: Tefeciye İmzalanan Senet
Tefecilik yapan şahsa vermiş olduğunuz bonodan dolayı aleyhinize icra takibi yapılabilir.
Zor durumdan kurtulmanın yolu anaparasını verip senedinizi almaktır.
Tefecilik Ceza Kanunu çerçevesinde suç olarak kabul edilmiştir. Bu bağlamda kişiyi Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet edebilirsiniz. Geçmiş olsun.
Cevap: Tefeciye İmzalanan Senet
2008 yılında marketi olan aynı zamandada tefecilik yapan birine kendii şirketime ait çeklerden kırdırdım.İlk başlarda sorun yoktu ödedim ama sonraları işlerim bozulunca ödiyemedim aralık ayında 14.000 tl borca karşılık aylık %12,5 faiz koyarak 2009 nisan sonuna 21.000tl çek aldı (sürekli bu işi kendisinin yapmadığını başkalarına aracı olduğunu söylüyordu). Nisan ayı başında işlerim iyice bozulunca çekin tarihini haziran sonuna paraf yaparak uzattım.Bu arada kendisine bir yazlık arsam vardı 20.000tl cıvarında onu teminat olarak verdim,noterden vekaletle arsayı eşinin üzerine aldı, çeki kullanırsa arsayı iade edecekti satıp çekin parasını ödiyecektim ama çeki kullanamazsa arsayı üzerine alıp çeki iade edecekti.Fakat vekaltin ertesi günü tapu dairesine giderek tapuyu üzerine almış daha sonrada benden habersiz çeki kullanmış çeki verdiği kişi beni aradığında haberim oldu kendisine arsayı verdiğimi anlattım alan kişi çeki tefeciye iade etmiş , şimdi tefeci çeki avukata vermiş mart ayında mahkeme açılmış.Soran bir iki kişiye arsanın parasını ödedim diyormuş ama para falan vermedi bunuda kendisi üç kişinin yanında anlattı çekler geç ödenmiş o yüzden fark olarak arsayı alıkoymuş buda kendi ifadesi .
Bu durumda yapabileceğim bişey varmı , çek iptal davası olurmu.
Cevap: Re: Tefeciye İmzalanan Senet
merhaba hocam eyer sakıncası yoksa sizden bir bilgi edinmek istiorum sayın hocam bir akrabamla bir alış verişim oldu fakat bu alış verişin karşılıgın da kendisin den 35 bin tl senet aldımm senetin son ödeme tarihi 12 /12/2008 fakat senetin parasını ödemedi ve üstünden ortalama 12 yada 14 ay gecti ve halada gecmeye devam ediyo ve benim kayıplarım alıcagım üstünde bir miktar oldu ve halada kaybetmeye devam ediyorum rahmetli dayım vefaat etti ondan kalan mal varlıgına haciz koydum şimdi ise seneti imzalayan kişi beni yalancı durumuna düşürmeye calışıyo yok benim sana o kadar borcum yok gibi laflar yapmaya başladı bana bu konu da yardımcı olursanız sevinir senet faizleri nedir yada senet üzerinde sözleşmesiz senet imzaladık ben kendim senet faizi belirte bilirmiyim snet üzerinde şimdi den ilginize çok teşekkür ederim sayın hocam