-
Tazminatım ödenmiyor
merhaba benim sorunum şu: 2006 yılı şubat ayında çalışmaya başladığım şirketim 2009 yılı başında şirketin kapatılacağı, ekonomik sebeplerden ötürü faliyetini durduracağını ibraz etti ve 2009 ocak sonunda işimize son verilecegini duyurdu.Kıdem ve ihbar tazminatımızın ödenecegini bildirdi. Fakat daha sonra fikir degiştirerek ihbar süresini bize günde 2 saat iş arama izni vererek kullandırdı. 27 mart 2009 tarihi itibari ile iş ve işyeri ile ilgili tüm alakamız kesildi.O günden bu zamana kadar, İşkur'a işsizlik sigortası için başvurdum ve sonuçlandı.Fakat tazminatım ile alakalı hala bir gelişme yok. Şirket ile yaptığım görüşmelerde sürekli atlatılıyorum,bu süreci hızlandırıp sorunu hemen nasıl çözebilirim.Sorun hukuki platforma taşınırsa tazminatın miktarı konusunda şirket asgari ücretten gösterdiği ssk ödememden hareket edebilirmi? enson aldığım maaş şirketin kendi gayri resmi kayıtlarında ve kasa kayıtlarında mevcut bunun bana bir faydası olur mu? teşekkür ederim.
-
Re: Tazminatım ödenmiyor
Tazminat hesabında resmi kayıtlardaki ücretiniz dikkate alınır.Gayri resmi kayıtların ,yapılacak incelemede bulunabileceğini sanmıyorum.Aynı dönemde birlikte çalıştığınız kişilerin şahitliği ve emsal ücret tesbiti yoluyla açacağınız davada ıspatlanabilecek/belirlenebilecek ücret üzerinden hesaplama yapılmasını sağlayabilirsiniz.
Ödenmeyen tazminatınız için işverene ihtar gönderip talep etmenizin faydası olabilir.ödeme yapılmazsa iş mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.