Boşanmada paylaşılmış Aile konutu anlaşmazlığı
Boşanma protokolünde %60 ı bana bırakılan konutun hissesini tapuda adıma geciremiyorum , Tapu md. mahkeme kararında hisseler için tescil edilmesi yazması gerekir diye hakime kararı duzelttir diyor, hakim de ben kararı aldım bitti, tapu gorevini yapmıyorsa ben ne yapayım, al eski eşini tapuya git paylaşın diyor. Şiddetli gecimsiziz biraraya gelemiyoruz. (kusurlu olan kendisi idi)
İşin özü Ev hala eski karımın üzerine gözüküyor ve üzerinde aile konutu şerhi var ancak ayrı bir dava ile kaldırıldı karar henüz kesinleşmedi. Kararı temyiz edersem şerh devam edecek mi?
Evin hissesini acilen üzerime gecirmem gerekli ne yapmalı hangi mahkemelerde hakkımı aramalıyım ? Yoksa cok gec olacak, eski karım evi satacak birdaha hakkımı almam mümkün değil.
Re: Boşanmada paylaşılmış Aile konutu anlaşmazlığı
peki sorumu şöyle değiştireyim,
Boşanma kararının çıktığı Mahkemeye aynı karar numarası ile dilekçe ile tashihi karar isteyip hisselerin "tapuya tesciline" olarak duzeltilmesini mi istemeliyim?
yoksa hakimden düzeltme istemek yerine hisselerin tapuya işlenmesi için tapu idaresine tescil işlemi için müzekkere yazmasını mı istemeliyim?