Bedelsiz kamulaştırma olabilir mi?
Urladaki 1600 metre arsamızın bedelsiz kamulaştırılma haberini aldıktan sonra yasal süre içinde itirazımızı yaptık bu arada bize arazimizi alıp para ödemeyeceklerini söyleyip üstelik mahkeme harcı gecikme cezası gibi sebeplerle 3 000 küsür lira ceza ödeme emri geldi tapuda iptal oldu arazi denize sıfır tamam kıyı koruma olabilir resmi hissesiz tapudur yani devletin kendi verdiği tapu yüzünden biz hem mağdur olduk oldukça değerli bir arazi gitti yetmedi birde 3000 küsür lira ceza eğer 10 günde yatmazsa haciz işlemleri başlıyacak biri de bana bir açıklama yapsaya ....hazine avukatlarına sorduk Urlada arsanın başına gelenler haksızca ama öyle takdir ettiler ...ayrıca geleceğide meçhul .kime satılır belli değil yani ..bir kaç hukuk sitesini inceledim bedelsiz kamulaştırma olamaz deniyor ...hatta insan hakları mahkemesinde benzer olayları buldum kazanılmış ne dersiniz baş vurayımmı ...? devlet halkı için vardır kanunlarda ...bence böyle .... peki devlet halkını mağdur etmemeli değil mi ...? eğer Urla halkı için yol okul yada park gibi bir şey için bu denize sıfır arazi lazım sa alsınlar . zaten ev yapılamaz ki biz 1 sene evvel bize başka bir yer verin isterse dağ başı olsun diye takas teklif ettik. alsınlar ama benim yasal olan paramı versinler ben Urla belediyesin den zengin değilim ki.....
Re: Bedelsiz kamulaştırma olabilir mi?
kamulaştırmayı hangi kurum yapıyor onu öğren.sonra dosyayı,encümen vs. kararlarını bir incele.bence bir yanlışlık var.tapulu arsa bedelsiz nasıl kamulaştırılacak.hatta belirlenen bedele itiraz edip mahkemeye verme hakkın bile var.