Kefil olduğum birinden banka hesabıma el kondu
İyi geceler,
Öncelikle kısaca konuyu anlatayım.Ben birine kredi alırken kefil olmuştum.İlgili kişi krediyi ödemediğinden dolayı icralık oldu ve daha sonra banka ile protokol imzalayıp eşit taksitler halinde ödeyeceğini beyan etti.Etti fakat genede ödemedi.Geçen gün banka hesabımdan para çekmek istediğimde bankadaki hesabımın bloke olduğunu yani dondurulduğunun öğrendim.
İlgili kişinin toplam borcu 700-800 ytl kadar ama benim bankamda ki param daha çok.Sizce bu yasal bir durummu ; yani bankamdaki paranın içinden 700-800 ytl.yi dondurmaları gerekmiyormu ?
İlgili bankanın avukatı ile görüştüğümde bana "89/1 madde gereğince hesaplarınıza el konmuştur" ifadesini kullandı.Bu 89/1 maddesi ne demektir araştırdım fakat bulamadım.
Kendi avukatıma sorduğumda ise böyle bir kanunun olmadığını daha doğrusu,ne kadar borç var ise o kadarlık kısma el konulur dedi.
+ bankanın avukatı başka bir şey daha ifade etti ona çok şaşırdım.Bu borcun ödenmediği takdirde bankadaki bütün paramın hesabımdan alınarak iade edilmeyeceğini bilmemizi istiyormuş.Bu nasıl bir durum anlamadım.1 liralık borç için,nasıl benim hesabımda ki 5 lirayı alabiliyorlar acaba ?
Durumlar böyle ve gerçekten bu konu hakkında çok acil bilgi almak zorundayım.Bana bu konu hakkında (bilgisi olanlar) cevap yazarsa çok sevinirim.
Tekrar iyi geceler.
Kolay gelsin.