Nafaka-İcra-Haksız kazanç
Merhaba,
Eşimin ailesi yüzünden 2007 Ocak ayında açtığı ve 2007 temmuz ayında sona eren dava ile 3,4 ay süren evliliğim bitti.
Eşim evden kendisine ait olan olmayan tüm eşyaları, takıları, beyaz eşyaları götürmesine ve bunları site yönetimi ve şahitlerle mahkemede ispat etmeme rağmen, o dönemde işssiz kalmama ve onun da işe girmesine rağmen aylık 100 TL. nafaka bağlandı, yargıtaya başvurdum, ordan da karar onaylandı, şimdiye kadar onlardan bir istek gelmediği için ödememiştim, icraya vermiş ve şimdi maaşımdan kesinti yapılacak.
Bu arada mahkeme sürerken, hakim şahitleri dinlerken, karşı tarafın annesinin sürekli konuşması, susmaması, herşeye müdehale etmesi üzerine ona bağırmış ve ''senin yüzünden bu çocuklar bu hale düşmüş belli '' şeklinde azarlamıştı.
Bu hakimin karar duruşmasından 1 gün önce tayini çıkmış ve yeni gelen hakim 100 tl nafakaya karara vermişti.
Bütün şahitleri dinleyen, onların hareketlerini gören, bütün şahitler hakkında bir kanısı oluşan hakimin son gün tayini çıkıyor ve %99 benim lehime karar verecek hakim gidiyor..
Kadınlara, özellikle evlilik kurumunu bu şekilde ticarethaneye çeviren kadınlara karşı, en azından benimkine karşı yapabileceğim birşey yok mu?
Benim maddi manevi kaybımı kim savunacak?
Bu mahkemeler sadece kadınlar lehine mi karar verir..?
Bu konuda yardımlarınızı ve/veya önerilerinizi bekliyorum.
Saygılarımla,
Re: Nafaka-İcra-Haksız kazanç
Arkadaşım maalesef bu ülkede insanların hayatı sadece bir kişinin vereceği karara bağlı.Hemde çıkarıldığınız mahkemede derdinizi anlatmanıza istediğiniz gibi izin bile verilmiyor.3-5 dk.içinde kendini anlatabilecek en iyi cümleleri kurmak ve kendini iyi ifade etmek zorundasın.Ama benim anlamadığım olay bir davayı aynı hakimin sonuçlandırmaması son derece anlamsız ve saçma dediğiniz gibi.
Re: Nafaka-İcra-Haksız kazanç
Merhaba benim de sizin gibi bir davam var. Aynı şeyleri ben de yaşadım. Temyize gittim. Herhangi bir kusurum olmadığı için kazanacağıma inanıyorum. Sizin bir kusurunuz yok ise siz de temyize verebilirsiniz, eğer karar kesinleşmişse iadei muhakeme hakkınız var diye biliyorum.