Arkadaşlar yalan yere suç duyurusu yapılırsa ve yalan olduğu anlaşılırsa suç duyurusu yapan kişi hakkında ne yapılabilir? Saygılarımla
Printable View
Arkadaşlar yalan yere suç duyurusu yapılırsa ve yalan olduğu anlaşılırsa suç duyurusu yapan kişi hakkında ne yapılabilir? Saygılarımla
Şikayetçi olabilirsiniz.
Tangör Bey eşim yalan yere suç duyurusu yapmıştı.Yaklaşık 10-12 tane iftira atmıştı savcı da yaptığı araştırmada eşimin annesinin evini hiç aramadığımı tespit etti, sonra da eşim ve annesi tüm suçlamaların tersine ifadeler verip şikayetten vazgeçtiklerini belirtmişler.Savcı da takipsizlik kararı verdi. Bana açtığı boşanma davasında aleyhime delil olarak kullanabilmek için suç duyurusu yapmış galiba..
Sizde aynı gerekçeyi yazarak ''iftiradan'' dava açabilirsiniz.
Teşekkür ederim, soruşturma dosyasında önce telefonda tehdit ve hakaret ettiğimi yazmışlar, savcı ifadelerini alırken de telefonda tehdit ve hakaret etmediğimi sadece eşimden boşanmak istemediğimi söylemişler. Halbuki telekom kayıtlarında onları hiç aramadığım ortaya çıktı:) çok çelişkili değil mi sizce de?
Eşiniz ve annesi sizin onları aramanızı istemiş olabilirler... gibi bir espri yapayım. Diğer forum da ki yazınızı daokuyorum da aslında siz hariç kimsenin tam bilmediği bir olayda ciddi yorum bekliyorsunuz gibi geliyor bana. Umarım bir avukatınız vardır.
Ama bu forumda ki durumu soruyorsanız evet çelişkidir.
Malesef 7-8 kişilik bir çeteleşme ile mücadele ediyorum. Eşimin avukatı bir çete organizasyonu yapmış. Evimden tüm eşyalarımı kaçırtıp bir mağazaya kayınpederim adına irsaliye ve fatura düzenletiyorlar.Sonra Eşimi bir bahaneyle hastanede KBB'da muayene olmasını istiyor, muayene kağıdını darp raporuymuş gibi mahkemeye veriyor,yalan yere suç duyurusu yaparak da soruşturma dosyası açtırıp eşimle aramızda husumet varmış gibi gösteriyor, 4 tane yalancı şahit getirtiyor ama şahitlerin eviyle bizim ev arasında 450 km mesafe var:) Herşey tezgah ve tertip. Ama hakimler de inanıyormuş gibi yaparak avukatla tezgaha ortak oluyorlar.
Sorması ayıptır ama bu duruma eşiniz ne diyor?
Sayın commodore eşimle aramızda ciddi bir problem yoktu ama boşanabilmek için avukata gidince avukat da davayı kazanmak için böyle bir yol seçmiş. Ortada bir tertip var. Eşimin fikrini ise bilemiyorum. Eğer hukuk uygulanırsa bunların hepsini mahkum ettirmeye çalışıyorum.
''Hukuk ağır gider amma çok hızlı giden yalandan önce yerine ulaşır'' derler. Bence siz bulunduğunuz yerden bir avukata başvurunuz. Böyle soru yanıt bu işin çözümü olmaz.
Hakimleri işe karıştırmadan bakıldığında anlatımınızdan haklı olduğunuz noktalar olduğu çok açık. Tüm dosyaya hakim olan bir Avukat size çok yararlı olacaktır.