Senetlerim Kayboldu Paramı Alamıyorum
Merhaba,
Sattığım bir mal karşılığı her takside karşılık gelecek şekilde toplam 12 senet düzenledim. Ancak son 6 aya ait senetler kayboldu. Kaybeden kişiyi biliyorum, yanlışlıkla çöpe attığını söyledi. Kaybolan senetlerin ilk ikisinin karşılığını almıştım ancak kalan 4 senedin karşılığını vade sonunda almak üzere anlaşmıştık. Senedi düzenlediğim kişinin babası olaya müdahil oldu ve şu anda paramı alamıyorum. Yeni bir senet düzenlenmesini, düzenlenecek senede iki devlet memuru kefil istiyor. Senedi düzenlediğim kişi ise babamla anlaşın diyor. Kefil olacak kişilerden olan senedi kaybedenin de tayini çıktığı için bir hafta içinde gidiyor. Alacaklı olduğum kişiyle de ancak kaybeden gittikten sonra görüşebileceğim.
Sorularım:
Hazırlanacak senedi imzalarken kefillerin aynı yerde buluşup imzalaması gerekir mi?
Yeni düzenleyeceğim senedi alacaklı olduğum kişiye mi yoksa yeni muhatabım adına mı düzenlemeliyim?
Senedi hazırlarken yazmam gereken metin nedir?
Re: Senetlerim Kayboldu Paramı Alamıyorum
Senedi imzalayanların aynı yerde buluşup birlikte imza atmaları şart değildir. Ancak imzaları gerçekten kendilerinin attığından emin olmak lazımdır. Senetlerin borçlu kısmına esas borçlunuzu kefil kısmına diğerlerini yazdırabilirsiniz. Senet metni elinizde eski veya yeni senetler yokmudur aynı metindir. Ayrıca bir sözleşme yapılacaksa o başka.
Öncelikle teşekkür ederim.Elimde bir örnek yok. Ancak eski senetler borcluda.Ben senet olarak kırtasiyeden aldığım matbu senetleri kullandım.Yarın bir gün olur da kayıp senetler ortaya çıkarsa bu yeni senedin gecerli olması için not düşmek gerekir mi? Senedin arkasına kefil bilgilerini yazsak olur mu veya kendim bastan bir senet metni mi yazmalıyım?
Senetlerin önüne arkasına not yazılmaz senetleri hükümsüz bırakabilir. Ayrı bir tutanak düzenleyebilirsiniz kaybolan şu şu vadeli meblağlı senetleri yerine alınmıştır eski senetler hükümsüzdür.
Bu arada eski senetlerin sonradan başkalarının elinde ortaya çıkması halini değerlendirmiyorum böyle bir ihtimal varsa zayi nedeniyle iptal davası açmalısınız.
Kırtasiyeden alınan matbu senetlerde bir tane kefil yeri var arkalarına yazılan isimler imzalar ciranta mahiyetindedir. Siz becerebilirseniz senet metnini doğru bir şekilde A4 boş kağıda yazıp kefil kısmını sayıya göre arttırabilirsiniz.
Kolay gelsin
Cevap: Senetlerim Kayboldu Paramı Alamıyorum
napıcaz bendede fotokopı var ama neye yarar
Cevap: Re: Senetlerim Kayboldu Paramı Alamıyorum
sana katılıyorum aynısı benımde başıma geldi ah ah