Sözleşmemi feshetme hakkım
İyi günler sayın üyeler.Durumumu şöyle anlatayım;
Özel bir poliklinikte Ocak 2009'dan beri pratisyen hekimlik yapmaktayım.Sorun şu ki 2,5 aylık maaşımı ve nöbet ücretlerimi hala almış değilim.Sözleşmede brüt maaş 1000 TL fakat aldığım maaş net olarak 3500 TL dir ve maaşlar elden zarf usulü ödenmektedir. SSK primi de 1000 TL olarak yatırılmaktadır.Ben haklı olarak sözleşmemi feshetmeyi düşünüyorum.
Dün işverene ayrılmak istediğimi bildirdim.''Size maaş ödemeleri konusunda haksızlık yaptığımızın farkındayız.Bundan sonra ödemelerde sorun olmayacak.Uzman doktorlara ne zaman ödeme yapılıyorsa size de o gün ödeme yapılacak.Ayrılmakta kararlı mısınız?''gibi sözler söylendi.Fakat işverene güvenim kalmadığından kararlı olduğumu ifade ettim.Bu nedenle başka yerle sözleşmemi imzalamış bulunmaktayım.
Sorularım şunardır:
1) Hakkım olan ücretlerimi özellikle maaşlarımı 3500 TL üzerinden alabilir miyim?(Elimde 3500TL ücret aldığımı gösterir işyeri sahipleri onaylı belge mevcuttur.)
2) SSK priminin düşük ödenmesinden dolayı bir hak iddia edebilir miyim?
3) Noterden ihtarname almam yeterli midir?
teşekkür ederim.
##(Forum kirliliği oluşturduysam özür dilerim.Ptesi sözleşmeyi feshedeceğm için alelacele yazdım kusura bakmayın.)##
Re: Sözleşmemi feshetme hakkım
yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
Maaşlarınızı fazla mesai ücretlerinizi gecikmeli almanız, SGK pirimlerinizin eksik ödenmesi nedeniyle iş akdinizi haklı nedenle feshedebilirsiniz ancak ihbar sürelerine uymalısınız.
Noterden maaşınızın gerçek tutarı üzerinden derhal ödenmesini pirimlerin ikmal edilmesini fesihle beraber ihtar edebilirsiniz. 2 hafta çalışmaya devam etmelisiniz. Elinizdeki belgeyi görmek lazım ama mahkemeler de gerçek maaşı kurumlara yazarak tespit etmeye çalışabiliyor. Şahit filan gösterilebilir ayrıca.
Kolay gelsin iyi çalışmalar
bahsettiğim belgede şunlar yazmakta:
İgili Makama
Syn. X kurumumuzda sabit 1,000 TL brüt ücret almakta olup;ücreti döner sermaye ile birlikte brüt 3.500 TL yi bulmaktadır.İşbu belge kendi isteği üzerine verilmiştir.
belgede aynen bunlar yazıyor.İşyeri kaşesi ve imza sirkulerinde bulunan 2 ortağın da imzaları var.Belgede ayrıca işyerinin logosu falan da mevcut isterseniz rsmini yollayabilirim.
2 hafta beklemeden ayrılsam hak iddia edemez miyim? Kaç aydır durum düzelir diye bekliyorum fakat maaşları parça parça ve de vaktinden çok sonra veriyorlar.Zamanla 2,5 aylık alacağım içerde ve de nöbet paralarım.Yukardaki belgeyi bankadan kredi çekmek için 29/04/2009 da almıştım.Maaş bodrosunda da 1000TL brüt görünüyor.Geçen ay da ayrılacağımı sözlü olarak söylemiştim ama başka yerle de anlaşamayınca vazgeçmiştim anlaşmaktan.Şimdi anlaştığım yerde haftaya belgeleri tamamlayıp getirmemi istiyor.
Ücretin ödenmemesi, sürekli geç ödenmesi,gerçek ücretten düşük SGK primi ödenmesi size ihbar süresine uyma zorunluluğu olmadan derhal fesih hakkı kazandırır.
Elinizde bulunan maaş yazısı gerçek ücretinizin ıspatı konusunda yeterli görülmemektedir.
Erdoğan Bey elimde maaş bodrosu da var ssk yatan primlerin dökümanı da sadece bana da yapılmıyor.Ayrılacam dedim diye maaşımı ve mart ayının nöbetini vermiyorlar.Az önce nisan ayında nöbet tutan bir doktorun nöbet ücretini verdiler bana resmen düşman gözülüyle bakar oldular.Halbuki haklı olan benim.Bin pişman oldum buraya girdiğime.Allahtan hftaya başka yerde başlıyorum sözleşmemi de imzaladım.Şimdi başlangıç için notere gidip ihbarname verdirmem yeterlidir değil mi?Ptesi veya salı mutlaka ayrılmam gerekiyor.Veya istifamı versem sonra noterden ihbarname verdirsem olur mu?
Noterden göndereceğiniz bildirimle, noterden çıktığınız anda işinizden de çıkmış olursunuz :)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Noterden göndereceğiniz bildirimle, noterden çıktığınız anda işinizden de çıkmış olursunuz :)
Çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar size..