Yıllık izinde iken istifa etme
3 yılı aşkın süredir part-time olarak çalışmakda olduğum işyerinden istifa edip yeni bir işe başlamak istiyorum, ve bu başlamak istediğim yeni işi de buldum.Eski işyerimden de 25.05.2009 itibariyle temmuzun ilk haftasına kadar yıllık izinde olmam planlanıyordu (haftada 3 gün çalışdığım için 16 günlük yıllık iznim temmuza kadar sürüyor.), fakat yeni işyerim de benden aynı gün yani 25.05'de işe başlamamı istiyor, yarın istifamı vermeyi düşünüyorum, fakat kazanılmış hakkım olan yıllık izin paramı da talep edebilir miyim? Böyle bir hakkım var mı?
Re: Yıllık izinde iken istifa etme
Kazandığınız,kullanılmamış izin haklarınıza ait ücret sözleşmenin işvereniniz veya sizin tarafından feshedilmesi durumunda ödenir.Yani böyle bir hakkınız var.
Çalışma sürenize bağlı olarak ihbar süresine uymadan ayrılmanız durumunda işverenin ihbar tazminatı hakkı doğar.Yani işverenin de böyle bir hakkı var.
İşveren ihbar tazminatı için dava açarsa, faiziyle birlikte ihbar tazminatı dava masraflarını da ödemek durumunda kalırsınız.
Re: Yıllık izinde iken istifa etme
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kazandığınız,kullanılmamış izin haklarınıza ait ücret sözleşmenin işvereniniz veya sizin tarafından feshedilmesi durumunda ödenir.Yani böyle bir hakkınız var.
Çalışma sürenize bağlı olarak ihbar süresine uymadan ayrılmanız durumunda işverenin ihbar tazminatı hakkı doğar.Yani işverenin de böyle bir hakkı var.
İşveren ihbar tazminatı için dava açarsa, faiziyle birlikte ihbar tazminatı dava masraflarını da ödemek durumunda kalırsınız.
Cevabınız için çok teşekkürler.
İhbar konusunda işyerim ile anlaşabilirim çünki şuan kriz sebebiyle işler yoğun değil, ve zaten part-time bir elemanıım, ama onlar da yıllık izin paramı vermemek için bu ihbar tazminatını koz olarak kullanabilirler, o yüzden şansımı deniycem ama fazla da zorlamıycam. Peki istifamı yıllık izinimin sonunda versem, bu sırada da diğer işimde çalışmaya başlasam bir problem olur mu? 2 işyerinin de SSK primi yatırması bir problem yaratır mı?