Re: Eski eşten gelen icra
10 yıl önce boşandığınız eski eşinizin muhtarlık kaydında sizin adresinizde görünmesi öncelikle sizin ihmalinizdir.
BU geçen sürede adrese dayalı nüfus kayıt sistemi geldi. Burada evinize gelerek sayıp yapıldı ve nüfus kayıtlarına da bu bilgiler işlendi.
Eşinizin orada kayıtlı olması siz bu sayımda orada göstermedi iseniz mümkün değil. Ayrıca değişen adresin nüfusa işlenmesi gerekir yapılmadı ise ciddi para cezası gerektirir. Konu artık sadece muhtarlık ile bitmiyor.
TC kimlik numarası ile adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden teyit edin.https://adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildi...Dogrulama.aspx
Cevabınız için teşekkür ederim,ancak ben bu nüfus sayımınada pek itibar edemiyorum.Çünkü sayım olduğu halde ve aynı mahallede 20 yıldır ikamet etmemize rağmen annemin ve benim muhtarlık kayıtlarımız yoktu 4 kez belge doldurup karakola onaylatıp muhtara vermemize rağmen gecen aylarda ikametgah almak için gittiğimde kayıt bulunamadı.Muhtarlığı ayağa kaldırdım bir ikametgah için.Anlayabilmiş değilim bu tarz sorunları.Yok mahalle bölündü,yok eski muhtara atmalar herkez bildiğini okuyor yani.Saygılar
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
10 yıl önce boşandığınız eski eşinizin muhtarlık kaydında sizin adresinizde görünmesi öncelikle sizin ihmalinizdir.
BU geçen sürede adrese dayalı nüfus kayıt sistemi geldi. Burada evinize gelerek sayıp yapıldı ve nüfus kayıtlarına da bu bilgiler işlendi.
Eşinizin orada kayıtlı olması siz bu sayımda orada göstermedi iseniz mümkün değil. Ayrıca değişen adresin nüfusa işlenmesi gerekir yapılmadı ise ciddi para cezası gerektirir. Konu artık sadece muhtarlık ile bitmiyor.
TC kimlik numarası ile adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden teyit edin.
https://adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildi...Dogrulama.aspx
Cevabınız için teşekkür ederim.Ama ben,annem,babam ve çocuklarım bu adreste sayıma katıldığımız halde , annemin ve benim muhtarlık kaydı görünmüyordu 3 ay öncesine kadar.20 yıl içinde 4 kez muhtara karakoldan onaylı belge verdik.Her seferinde kaybolmuş dediler.3 ay önce yine ikametgah almak gerekti kayıt yine yok.Muhtarlığı ayağa kaldırdık resmen.Bu durumda neye itibar edeceğimi karıştırmış durumdayım.Saygılar
Belge artık karakoldan değil Nüfus müdürlüğünden alınıyor. Nakil ve kayıt istediğinizde Muhtarlık sizi önce Nüfus Müdürlüğüne kayıt için gönderiyor.