Trafiğe kayıtlı olan aracıma yakalama çıkarılmadan borç ödemeden aciz belgesi alınabilir mi ?
Değerli hukukcular ;
bundan seneler once bir bankanın kredi kartı vardı bende borcunu odeyip kartı kırdım . aradan yıllar gecti . bir arkadasımın da aynısını yaptıgını ve buna ragmen ona kart parası adı altınca cuzzi bir miktar nedeniyle haciz geldiğini öğrendim . bende acaba bana da olabilir mi diye bankayı aradım . evet olmus . 21 lira gibi kucuk bir borcum varmıs . icraya verdiniz mi diye sordum cevap veremdiler.bilmiyorlar . müsteri hizmetlerindekiler bilmiyorlar.
bende dayanamadım uyap 4060 a mesaj attım . acaba hakkımda icra takibi var mı diye . icra takibi ile ilgili bişey gelmedi . acaba bundan once ( uyapa mesaj atmadan oınce )acıldıgı icin mi gelmedi .
Benim korkum değerli hukukcular hakkımda aciz belgesi alınması ..Trafiğe kayıtlı aracım vardı bu süre içinde hiç bir şekilde yakalanma vs olmadı . trafiğe yazılmamıs olabilir diye duşündüm . trafiğe yazılmadan aciz belgesi alınabilir mi .
uyap 2 sene once acılan bir takibi bana bildirir mi ?Teşekkür ederim
Re: Trafiğe kayıtlı olan aracıma yakalama çıkarılmadan borç ödemeden aciz belgesi alınabilir mi ?
Kredi kartını kırıp atmış yenisini de almamışsın sanırım, banka da bunu gördüğü için 21 lira için ki (bu para kredi kartını kullanma nedeniyle talep edilir)icra takibi yapmamış, banka hemen icraya koymaz zaten önce telefonla yazıyla ulaşmaya çalışır size noterden ihtarname yollar sonra icraya konulmak üzere avukatlarına verirler.
Uyaptan bildiğim kadarıyla soruşturmalar ve davalar hakkında varsa bir bilgi o verilebiliyor icra takiplerinin de bu yolla verildiği hakkında kesin bir bilgim yoktur.
Aciz vesikası almak için borçlunun bilinen adreslerine tebligat yapılır polis araştırması yapılır tapuya trafiğe ve bankalara haciz yazılır netice alınamazsa aciz vesikası istenir. Borçlu adına kayıtlı araç varsa yakalanması üzerinde başka hacizler varsa dahi satışa çıkarılıp işlemin tamamlanması gereklidir.
Esenkalın