Cevap verilmeyen dilekçe ve dava açma
Özelleşme nedeni ile naklimin yapıldığı yeni kurumuma maaşlarla ilgili eksik ödemeler konusunda dilekçe ile 09.02.2009 tarihinde başvurdum.İdarenin cevap verme süresi olan 60 gün geçmesine rağmen bir cevap alamadım. Şimdi idare mahkemesine neyin iptali diye dava açacağım.
Re: Cevap verilmeyen dilekçe ve dava açma
Maaşınız bir idari işleme dayanarakmı eksik ödeniyor? Dilekçenizde eksik ödemelerin tamamnlanmasını mı yoksa buna ilişkin işlemin düzeltilmesini mi istediniz?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Maaşınız bir idari işleme dayanarakmı eksik ödeniyor? Dilekçenizde eksik ödemelerin tamamnlanmasını mı yoksa buna ilişkin işlemin düzeltilmesini mi istediniz?
4046 Sayılı Yasa gereği özelleştirilen bir kurumdan şimdiki görev yapmakta olduğum kurumuma atamam yapılırken eski kurumum tarafından düzenlenen yer değiştirme suretiyle atamalarda aylık bildirimi gösteren belgede maaşıma eklenmesi gereken 01.01.2006 tarihinden geçerli 40 TL. ve 01.07.2006 tarihinden geçerli olan ikinci 40 TL. ek ödeme ( Toplamda 80 TL. Denge tazminatı ) ile, 01.07.2006 tarihinden geçerli %2,32 tutarındaki enflasyon zammı eklenmemiştir.Bu ücretlerin eklenmediğine dair yazıyı eski kurumumdan alıp yeni kurumuma dilekçe ekinde verdim.Ancak, ne bir ödeme yapıldı nede cevap verildi. Yeni atanılan kurumlardan olumsuz cevap yazısı alan bazı illerde 5 adet kazanılmış dava örneği var.Bana olumsuz cevap dahi verilmediği için süreyi kaçırmak istemiyorum. İlginize teşekkürler
Birde bu konuda A.Y.İ.M. kararı var.5473 sayılı kanun gereği yapılan ek ödeme ( Sözleşmeli subay için ) Bu karar da emsal olarak konulabilir mi ?