Cevap: Re: Miras öncesi Satim
Merhaba Gökhan bey,
Öncelikle size özel mesaj atarak rahatsız ettiğim için kusura bakmayın. Konu hakkındaki yazdıklarınızı okudum ve benim konumla iligli de yardımcı olabileceğinizi düşündüm açıkcası. Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Nasıl bir yol izlemem gerektiğini ya da yapabileceğim birşey var mı onu da bilmiyorum. Amacım da maddi bir kazanç değil aksine sadece yapılanları ve yaptıklarını doğru bulmamak. Konuya gelince, ben annem ve babamın istemediği bir evlilik yaptım. Benim eşimden ayrılmak için yaptıkları maddi-manevi baskılara rağmen eşimden ayrılmadım ve allaha şükür ki mutluyum. Kısaca anlatırsam, ailem benim evlendiğim kızı istemediği için, maddi olarak beni zarara uğrattı abim vasıtasıyla ve tabiki sabır sınırlarımı zorlayınca ben de hakaret ve tehdit içeren mesajlar attım hem abime hem ailesine. Fakat hiçbiri gerçekten seni öldüreceğim tarzında şeyler değildi. Ailemin amacı benim kızdan ayrılmamı istemleri idi. Ben tüm bunlara rağmen yine ayrılmadım. Neticede ben de gerekli savunmalarımı verdim ve sonunda hem abim hem de ailem davalarını geri çekmek durumunda kaldılar. Davalar davacıların davalarını çekmesiyle birlikte düştüler. Şimdiki sorun ise ailemin apartman dairelerini ve köydeki arazileri satışa çıkarması ve satması. Şimdiden 3 daire ve 1 adet yer sattılar. Hadi daireleri geçtim ama insanın atadan kalma yerlerini de satması insana dokunuyor. Siz de takdir edersiniz ki köy yerlerinde yabancı bir insana yer zor satılır ve namus meselesidir. fakat benim ailemin bana birşey bırakmamak için ve elbette eşimden ayrılmamı istedikleri için bütün yerleri satıyorlar ve elbette paraları ile abime ev yaptılar ve şimdi de diğer kardeşime ev yapıyorlar. Tabiki bu ev yapma meselesini sadece biliyorum. paraları resmi olarak mı ilettiler onu bilmiyorum Yani ispatı olmayabilir elbette. Babam 63 ve annem 61 yaşındalar. Bu satışlardan ben dahil olmak üzere diğer kardeşler ve akrabalar da rahatsızlar zaten. Ki amcalarım şimdi haksız yer paylaşımından ve satıştan dolayı tapu iptal davası açmak üzere. Beni sorum şu ki,
herhangi bir şekilde yerlerin satışını durdurabilmem mümkün mü? Ya da en azından biraz utanmalarını ve vazgeçmelerini sağlayabilmek için nasıl bir dava açabilirim? İnternette okuduğum kadarı ile "akli denıgesi yerinde değil" ya da "satıp diğer mriasçılara veriyor" gibi istemlerle dava açabileceim yazıyor. Benim kesinlikle maddi bir beklentim yok bu durumda. sadece yaptıları onuruma dokunuyor. Toplumda saygın bir yeri olan biriym ve gerçekten allah gecinden versin vefatlarında dahi herhangi bir miras kavgasına girmeyi düşünmüyorum. Ama bu şekilde bütün ahlaki ve insani değerleri hiçe sayarak ve üstüne de oğluma miras bırakmamak için satıyorum diyerek yapmaları bana çok dokunuyor. Bu konuda yapabileceklerimle ilgili bana yardım edebilirseni çok sevineceğim...
Şimdiden teşekkürler....