-
Hakaret ve küfür
bundan bikaç gün önce bi kadın tarafından ağır hakaret ve küfürlere maruz kaldım.sokak ortasında çok ağır kelimeler söyledi.bir kişi bu konuşmalara şahit oldu ve savcılığa şikayet ettim.şimdi ifadesinin alınması için bekliyoruz.eğer savcı gerek görür ve dava açarsa maddi tazminat alma hakkım var mı?yada nasıl bi ceza uygulanır?ben hiç cevap vermedim şahitte bunun doğru olduğunu beyan etti.
-
Re: Hakaret ve küfür
Yeni kanuna göre Hakaret suçunda alenen olsa dahi herhangi bir tazminat hakkın yok. Hakim direk tazminat davası açtığına dair belgeyi sana yargılama esnasında iade ediyor.
Hakaret eden kişi , senin şahidin olsa dahi yalancı şahit bulur ifade verir ve hiçbir ceza almadan beraat eder. Artık bu tür şeyleri yapmak o kadar kolay ki hepsi malesef sonuçsuz kalıyor.... Geçmiş olsun umarım ceza alır!!!
-
Re: Hakaret ve küfür
İddianı ispat edebilir de mahkum ettirebilirsen maddi tazminat alma şansın % 0 (yüzde sıfırdır) nedenine gelince maddi tazminat için maddi bir zararının olması gerekiyor örneğin dayak yedin hastane masrafları ödedin maddi tazminat davası ile yaptığın harcamaları o sırada işinden gücünden oldunsa uğradığın zararı talep edebilirsin.
Hakaret nedeniyle manevi tazminat davası açabilirsin mahkum ettirdikten sonra düşün bunları şimdiden bir hesap açıp hesap işletim ücreti ödeme boşuna :)