Facebook ve SMS ile ağır hakaretler
Elimde sadece smsleri ve facebook mesajları bulunmakta. Kimliğine dair bir ad soyad bilgimiz var fakat doğruluğu konusunda emin değiliz. Cep telefonundan kişiye ulaşma durumuz nedir? Elimizde ki yazışmalar yeterli kanıtmıdır? Mahkeme açtığımız taktirde boşa bir uğraşmı olur yoksa belirli bir ceza verilir mi? Cezalar ne şekillerde olabilir? Kişinin ruh sağlığından şüpheliyiz. Başkasına sapıklık yaparken bana ulaştı ve hakaretleri aileme kadar gitti. Sadece ben olarak kalmadı yani bu olay, herkes ayaklanmış durumda.(çok ağır hakaretlere maruz kalmış durumdayız) Ne yapabiliriz?
Re: Facebook ve SMS ile ağır hakaretler
Facebook ile ilgili kısım için aşağıda belirttiğim konu linkine göz atmanızda yarar var.
Konu: https://www.hukuki.net/forum/showthre...hlight=hakaret
Bilgiler gönderdiğiniz linkte yetersiz gibi.
Elinizdeki smsleri kesinlikle silmeyin ve bulunduğunuz yer Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunun, savcılık mesaj atan kişiye ulaşacaktır.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Elinizdeki smsleri kesinlikle silmeyin ve bulunduğunuz yer Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunun, savcılık mesaj atan kişiye ulaşacaktır.
Burada şu da var. İlk mesajı(sms) ben attım. Faceden tacizlerine dayanamadım ve daha fazla uzatmamasını söyledim yoksa bu iş savcılığa gidecek dedim. Oda bana beni tehtid edemezsin bana nasıl mesajj atarsın gibi mesajlar attı. ve ilaveten hakaretlerine devam etti. Benim mesajlarımda hiç bir ahlaksızlık yoktur. İlk mesajı ben attığım için bu iş bana dönmez heralde değilmi?
Şikayet hakkınızı kullanacağınızı beyan etmeniz tehdit değildir, o nedenle ilk mesajı sizin atmanız aleyhinize bir durum yaratmayacaktır.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=56564 forumuna göz atınız.
Hukuki yollara başvurulacağının ifade edilmesi tehdit olarak nitelendirilmemektedir.