Gerekçeli karar manevi tazminat için yeterli delil midir?
öz abim tarafından sürekli tehdit ve hakaret içerikli mektuplar alıyordum ,suç duyurusunda bulundum yaklaşık 2 milyarlık ceza aldı ,gerekçeli karara dayanarak 10 milyarlık manevi tazminat davası açtım karşı taraf avukat tutmuş bu durumda ben kendim katılıyorum davaya ,avukatım yok mağduriyetime karşılık tazminat almama olasılığım olabilirmi yani avukat tutan dahamı güçlüdür bu durumda gerekçeli karar başlı başına tazminat için yeterli bir delil değilmidir,teşekküler
Re: Gerekçeli karar manevi tazminat için yeterli delilmidir,
Avukat tutan tutamayandan adalet karşısında daha güçlü değildir ancak sahip olduğu hakların farkında olmayan bu nedenle de mahkemede ileri süremeyen haklı ve güçlü olduğu halde kayba uğrayabilir.
Kesinleşmiş gerekçeli karar tazminat almanız oldukça güçlü delildir ancak tazminat miktarı mahkemenin takdirindedir. 10 bin istersiniz bin lira verirse öp başına koy yani. Kolay gelsin
engin bey yanıtınız için çok teşekkürler,
Manevi tazminatlar istenirken çok abartılıyor. Mahkemeler de hakkaniyete göre karar verdiğinden talep edilen ile hükmedilen arasındaki fark uçurum oluyor. Bu anlamda Sayın Oğuz'a katılıyorum. Zaten Türkiye'de manevi tazminat olayı pek gelişmiş değil, Manevi tazminatı bir zenginleşme aracı olarak değil, uğranan zarar için bir teselli ikramiyesi gibi görmek gerek.
yorumlarınızın bir kısmına katılmaktayım fakat her ne kadar bir değer belirlenmiş olsada tazminata konu parasal meblağın her zaman zenginleşme aracı olarak değerlendirilmemesi ,bazı suç konusuna göre yaptırım gücü olduğu gerçeğide gözardı edilmemesi fikrindeyim ,
şahsım adına açtığım davada bu yönde amaç taşımaktadır ,suçun sürekliliğini engel teşkil edecek bir kapsam olarakda değerlendirelebilir,