-
Çelişkili ifade?
iyi günler ben bı olaydan dolayı emnıyete cagrılmıstım orda polislerle konusurken o konusmalarımı ıfade olarak almıslar sonra tanık olarak mahkemeye gıttım ve orda ıfademın o olmadıgını banada pek bıseyler sormadıgını sohbet esnasında soyledıklerımı ıfade olarak yazdıklarımı soyledım ... mahkemede ıfadem degıstırıldı fakat celiskili ifade gibi bi not mu dusuldu artık bılmıyorum ole bı ıfade duydum bu ne anlama geliyor ? tanık oldugum bı olay ıcın defalarca cagırılacakmıyım yanı yoksa mahkemedekı ıfadem gecerlimi olacak gercekten onemli bişey ben tanıgım ve bı daha polislerin evime gelip tanık olarak adlıyeye cagırmalarını ıstemıyorum
-
Re: çelişkili ifade ?
mahkemede derken yanı organıze suc orgutu olduklarından baska bı sehırde dgm de yargılanıyorlar burdakı agır ceza mahkemesının kalem odasımı oyle bı yer var tam hatırlamıyorum orda bı masa basında oldu bu ıkıncı ıfade verme olayı yanı
-
Re: çelişkili ifade ?
Çelişkili ifade sizin poliste alınan ifadenizle mahkemede verdiğiniz ifade arasında da olabilir şüphelilerin beyanları arasında da olabilir. Siz ifadenizi verdiniz muhtemelen sizi bir daha dinlemezler ancak yargılamanın gidişatına göre şüphelikerin beyanları ve ortaya çıkan delillerle ifadenize müracaat zarureti olursa düşük de olsa bir daha çağrılmanız gerebilir.
Tanık olarak ifade vermekten çekinmeyin adaletin tecellisinde tanık beyanları taraf beyanlarından daha önemli bir rol oynar. Belki bir gün siz veya bir yakınınız tanık beyanına ihtiyaç duyabilir tanığın gelmemesi sizi veya yakınınızı zor durumda bırakabilir. Kutsal bir görevdir. Kolay gelsin
-
Cevap: Çelişkili ifade ?
cok haklısınız ama ben ogrencıyken yapmıs oldugum hatalardan dolayı bır daha evıme polis gelsin istemiyorum cunku agır ceza mahkemesının kalemınde aldılar ıfademı ve celiskili ifade yazdılar bunun ıcın teblıgat degıl evime polis geldi kimse görmedi ama bole bı olayda tanık olmak bıle yeterınce sıkıntıya yol acmakta.. emnıyette verdıgım ıfadeyle mahkeme salonunun kalemınde verdıgım ıfade celişkiliydi onların ılk mahkemesı nısanda ben ıfademı temmuz gıbı vermıstım ıkıncı mahkemesıde obur aymıs benı bı daha cagırıp cagırmayacaklarını nasıl ogrenebılırım eve gelicek tebligatı beklemeden yada celıskılı ıfade yalan beyanat tan bana bı suc teskıl eder mı ?
-
Cevap: Çelişkili ifade?
yada ben adlıyeye gıtsem bunu nasıl ogrenebılırım hep bı belırsızlıkle beklemelimiyim ?