Bildirimsiz İşten Ayrılma
Merhaba, ben 07.04.2007 yılından bu yana bir otelde çalışıyorum. Daha uygun bir iş bulduğum için işten ayrılmayı düşünüyorum,ancak yeni başvurduğum yer bana ayrılma işlemleri için en fazla 1 hafta süre tanıyor. Şu an çalıştığım iş yerinde 2007 yılında 3 ay, 2008 yılında, 1 ay 2009 yılında ise 22 gün ücretsiz izine çıkarıldım bu süre esnasında sigortam da yatırılmadı. 2009 yılında ocak ayında çalıştığım 19 günün ücretini ve 2008 yılı kasım ayında çalıştığım 1 ayın, yaklaşık 15 günlük ücretini de henüz alamadım. Ayrıca 23 nisanda da çalıştım ve almam gereken bayram parasını da alamadım. 19 mayıs için de aynı şey olacağını düşünüyorum. Tüm bunları göz önüne alırsak, bildirme sürecinden önce işten ayrılırsam, bunun bana ne gibi maddi zararı olabilir? Teşekkürler.
Re: Bildirimsiz İşten Ayrılma
Ücretlerinizin tam ve zamanında ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi sona erdirip, işverenden ödenmemiş ücretlerinizin ve kıdem tazminatınızın ödenmesini talep ettiğinizi işverene noter kanalıyla bildirebilirsiniz.
İşveren ihbar tazminatı için dava açar ve kazanırsa, dava giderleri ile birlikte ihbar tazminatı ve faizini ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Ücretlerin tam ve zamanında ödenmemesi çalışan için haklı fesih nedenidir.
Teşekkür ederim. Peki benim için yani ücretsiz izin sürelerini düştükten sonra işten ayrılma bildirim sürem kaç gündür? Bir 15 gün diye duydum, bir başka yerde 30 gün vs. Bu süreleri beklersem, bu sefer yeni başlamayı düşündüğüm işten de olacağım.
Bildirim süreleri:
İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta
İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta
İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta
İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta
Dolayısıyla bu sürelerden önce ayrılırsam belirtilen süre kadar maaşımdan kesinti olacak değil mi?