Özel Numarayı Savcılıktan Öğrenme?
Hukuk Fakültesi öğrencisiyim, bir sorum olacak:
Tehdit vs unsuru içermeyen, örneğin karşı taraftan ses gelmeyen arayan özel numarayı savcılığa nasıl bildiririz. Savcılık bunu öğrendikten sonra o numarayla ilgili işlem yapma durumundamıdır, bu durumdan arayan özel numara sahibinin haberi olur mu ? Savcılıktan numarayı buldurduktan sonra işlem yapılmamasını ve arayanın haberdar olmamasını (örneğin arayan kişinin tanıdık olduğu durumu) talep edebilirmiyiz ? Bütün bunların yanında prosedür nedir ? İkametgahımızın bulunduğu ilçe savcılığına mı yoksa herhangi bir savcılığa mı nasıl bir dilekçeyle, elden verilecekse direk savcının kendisine mi ? Ayrıca aşağı yukarı masraf tutarı ne kadar olur ?
Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
Re: Özel Numarayı Savcılıktan Öğrenme ?
Anlattığınız şekliyle başkasına ait telefonu çaldırıp görüşmeden kapatmak eylemi kişilerin huzur ve sükununu bozmak suçunu oluşturup soruşturması şikayete tabidir. Olayın mağduru olan kişinin ikamet ettiği yer C. Baysavcığılığına müracaat ederek şikayetçi olması halinde C. Savcılığınca soruşturma başlatılıp şikayetçiye ait telefonun suç tarihini kapsayan görüşme dökümü celp edilerek, rahatsız eden kişi tespit edilir. Soruşturma veya kovuşturma aşamasında mağdurun şikayetinden vazgeçmesi halinde ise takipsizlik kararı veya kamu davasının düşmesine karar verilir. Yani şüpheli hakkında işlem yapılmaz. Soruşturma kamu adına yapılacağı için masraf da alınmaz.
Alıntı:
mustafaeşer rumuzlu üyeden alıntı
Anlattığınız şekliyle başkasına ait telefonu çaldırıp görüşmeden kapatmak eylemi kişilerin huzur ve sükununu bozmak suçunu oluşturup soruşturması şikayete tabidir. Olayın mağduru olan kişinin ikamet ettiği yer C. Baysavcığılığına müracaat ederek şikayetçi olması halinde C. Savcılığınca soruşturma başlatılıp şikayetçiye ait telefonun suç tarihini kapsayan görüşme dökümü celp edilerek, rahatsız eden kişi tespit edilir. Soruşturma veya kovuşturma aşamasında mağdurun şikayetinden vazgeçmesi halinde ise takipsizlik kararı veya kamu davasının düşmesine karar verilir. Yani şüpheli hakkında işlem yapılmaz. Soruşturma kamu adına yapılacağı için masraf da alınmaz.
Aslında Başsavcı yerine Baysavcılık daha güzel:)
Bütün Başsavcılar Baysavcı olsun bence hem daha kibar:)
özel numara arıyor, açıyorum ses yok, tehdit küfür hakaret vs yok, ben bekliyorum o da bekliyor. Hangi gün saat kaçta hiç kaydını tutmadım. Son bir kaç aydır böyle. Örneğin geçmiş 2 ay yada 4 ay içerisinde arayan bütün özel numaraların tespitini isteyebiliyormuyum ? İlle saat dakika söylemem mi gerek ? Tabi bu durumdan arayanın tanıdık olma ihtimaline karşı (ki %80 kim olduğunu biliyorum) haberdar olmaması ben şikayetçi olmadan savcı tarafından bir işlem yapılmaması çok önemli ?
tekrar teşekkür ederim.