Re: Lütfen Bana Bu Konuda Yardimci Olunuz...
Alıntı:
sweetcaptain rumuzlu üyeden alıntı
Merebalar Ben 25 Yasinda Uzak Yol Kaptaniyim Adim Murat Problemim Su ;
Benim Anne Ve Babam Arasinda Siddetli Gecimsizlik Nedenizyle Aile Icinde Bi Anlasamama Durumu Soz Konusu Babam Ilk Okul Mezunu Annem Ise Lise Babamin Yasamis Oldugu Hayat Neticesinde Biraz Sabit Goruslu Bir Insan Annem Uzerine Hic Bir Mal Varligi Kaydi Yok Olan Her Sey Babamin Uzerine
Sorularim Sunlar ;
1- Davayi Hangi Taraf Acmali
2-bu Dava Da Annem Mal Paylasimindan Yararlanirmi Acaba Ki Babam Aksine Sadece Kendisinin Calisip Kazandigini Israr Edicek Oysa Onun Gurbet Elde Kazanirken Annem Ve Benim Cektiklerimi Ben Ispatlayabilirim
3-taraflar Arasinda Anlasma Saglanirsa Yani Iste Su Senin Bu Benim Gibisinden Bu Sekilde Nasil Bir Sonuca Varilir
4-ben 25 Kardesim Ise 20 Yasinda Velayet Konusu Nasil Gundeme Gelir
Simdiden Saolun Tesekkur Ederim...
Davayı kimin açtığı önemli değil. İddiasını ispat önemlidir.
Mallar 1.1.2002 den önce alındı ise ve kim üzerine kayıtlı ise ona aittir.
Tabii taraflar aralarında herhangi bir mal rejimini benimsemedilerse.
Annenizin bu mallar üzerinde katkısı varsa bunu ispatlamak zorundasınız.
Dediğim gibi katkı payını deliller ve tanık ifadeleri ile desteklemelisiniz.
Taraflar anlaşma sağlarlarsa anlaşmalı boşanmak üzere başvururlar, hakim taraflar arasındaki anlaşmayı teyit ettirir ve boşar.
Sizler 25 ve 20 yaşındasını kimle yaşayacağınıza kendiniz karar verirsiniz.
20 yaşında olan kardeşiniz eğitimine devam ediyormu ? Nafaka için kardeşinizin ayrıca dava açması gerekir.
Siz hem yaşınız hemde işinizden dolayı nafaka alamazsınız.
evet kardesım egıtımıne devam edıyor anladıgım kadarıyla belırttıgınız tarıhten sonrakı butun alınmıs mallar katkı sı kanıtlandıgı taktırde paylasıma acık tesekkur ederım bılgınız ıcın cok makbule gectı
pekı malvarlıgının kazanılmasında kı katkıyı nasıl ıspatlayabılırımkı yanı yazılı kayıtlı bı belgeye dayandırılamaz kı bunlar sonucta yapılan hersey bır aıle bır yuva ıcın yapıldıgı ıcın ıspatı zor olmazmı yada ıspatı neler kolaylastırabılır
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Davayı kimin açtığı önemli değil. İddiasını ispat önemlidir.
Mallar 1.1.2002 den önce alındı ise ve kim üzerine kayıtlı ise ona aittir.
Tabii taraflar aralarında herhangi bir mal rejimini benimsemedilerse.
Annenizin bu mallar üzerinde katkısı varsa bunu ispatlamak zorundasınız.
Dediğim gibi katkı payını deliller ve tanık ifadeleri ile desteklemelisiniz.
Taraflar anlaşma sağlarlarsa anlaşmalı boşanmak üzere başvururlar, hakim taraflar arasındaki anlaşmayı teyit ettirir ve boşar.
Sizler 25 ve 20 yaşındasını kimle yaşayacağınıza kendiniz karar verirsiniz.
20 yaşında olan kardeşiniz eğitimine devam ediyormu ? Nafaka için kardeşinizin ayrıca dava açması gerekir.
Siz hem yaşınız hemde işinizden dolayı nafaka alamazsınız.
Eğer belgelerle kanıtlayamıyorsanız sizin aile içinden biri olarak tanıklığınız önem arz edecektir.Aklınızda bulunsun böyle davalarda genelde karının menfaatleri korunmaya çalışılır.Ayrıca lütfen üst üste üç defa açtığınız konulardan fazla olanları siliniz.
Alıntı:
Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
Eğer belgelerle kanıtlayamıyorsanız sizin aile içinden biri olarak tanıklığınız önem arz edecektir.Aklınızda bulunsun böyle davalarda genelde karının menfaatleri korunmaya çalışılır.Ayrıca lütfen üst üste üç defa açtığınız konulardan fazla olanları siliniz.
tesekkur ederım ancak bu konu benım bu ortamda actıgım ılk konudur bılgınıze