Her Önüne Gelen Hesap Sorabilir mi?
Bir sitede yöneticiyim. Aklına gelen zamanlı zamansız telefon açıp, yolda çevirip hesap sorarcasına, bazende saygısızca bilgi almak istiyorlar. Her sorana bilgi veya hesap vermek zorundamıyım. Bunun kanuni dayanakları nelerdir? Bilgi, saygılı sorulması durumunda verilebilir peki ya Mali hesap ? Yanıtlayacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
Re: Her Önüne Gelen Hesap Sorabilir mi?
Sayın stahunter
bende bir sitenin yöneticiliğini yapmaktayım.denetçinin görevleri arasında bulunan yönetimi denetlemenin dışında kat malikleride (yarısı olması koşuluyla) aşağıda yazan madde gereği yöneticiyi denetleyebilirler.fakat denetim isteğini mutlaka yazılı bir belge ile kayıt altına alınız ve bu belgeye göre cevap veriniz.aynı zamanda eşeği sağlam kazığa bağlamak tabiriyle bu yapılan denetimin sonucunu denetimi yapan kişi veya kişilerden alıp denetim raporu olarak diğer kat maliklerine gönderiniz.yapılan işlerden onlarında haberdar olmasını sağlayınız.
umarım bilgim dahilinde yardımcı olabilmişimdir.
Madde 39 - Yönetici, yönetim planında Yazılı zamanlarda eğer böyle bir zaman yazılmamışsa her takvim yılının birinci ayı içinde kat malikleri kuruluna, anagayri menkul dolayısiyle o tarihe kadar elde edilen gelirlerin ve yapılmış olan giderlerin hesabını vermekle yükümlüdür.
Kat maliklerinin yarısı isterse, bunların arsa payları ne olursa, olsun yönetim planında yazılı zamanlar dışında da hesabın gösterilmesi yöneticiden istenebilir.
Re: Her Önüne Gelen Hesap Sorabilir mi?