Şifre sebebiyle savcılığa şikayet veya dava...
merhabalar
bende eski çalıştığım şirketin domain şifreleri vardı.Alacaklarımı ödemedikleri için paramı ödedikleri takdirde şifreleri vereceğimi söyledim.
Ben şifreyi verdim kendilerine ama bu yazılı bir şekilde karşılıklı bir anlaşma şeklinde olmadı.Benim tazminatımı asgari ücretten hesaplayarak ödediler ben onlara bu yüzden dava açacağımı söyledim onlarda bana bu şifre sebebiyle dava açacaklarını söyledir.
Şifre bende değil.onlar sitede güncelleme filan yaptılar bu sürede.Bana şifreyi çaldı filan gibilerinden bir şikayet durumu olursa bu yaptıkları güncellemeleri ben mahkemede belirttiğim takdirde dava lehime sonuçlanır mı ? veya bu durumda bana başka bir şekilde dava açabilirler mi ?
(Şifrenin bende olduğu süre içerisinde sitede hiç sorun olmadı -kötüye kullanmak veya kapatmak gibi bir takım durumlar- )
Re: Şifre sebebiyle savcılığa şikayet veya dava...
Düşündüğünüz farazi durumların gerçekleşmesi, şikayet veya hukuk davası olarak aleyhinize işlem yapılması mümkündür. Yine sizin de şirket aleyhine dava açmanız mümkündür. İşlem yapıldığı takdirde avukatınızdan profesyonel destek alınız ve somut olaylar hakkında bilgi edininiz. Alacağınız hakkında dava açabilirsiniz.
Re: Şifre sebebiyle savcılığa şikayet veya dava...
Şifreden dolayı hakkınızda hiçbir işlem yapılmaz...
domain kimin adına reg edilmişse o kişinin sorumluluğundadır.
sadece şifre bilmek tek başına bişey değildir.
diğer konuda ise hakkınızı arayabilirsiniz.
şirket sizi şifreyle korkutmaya çalışmış...
yukarıdada belirttiğim gibi şifre konusunda hiçbişey yapamazlar...