Ev sahibim oğlum evlenecek evi boşalt diyor
Sevgili hukukçu arkadaşlar evi kiralayalı 1 yıl bile olmadı.Kira kontratı yapmadık.Fakat en az 4 yıl oturmak şartıyla evi kiraladım.Ev sahibim evi kiraladığımda zaten ölmüştü. Ben mirascısı olan oğlundan kiraladım.Bana "başka dairelerimiz de var,sorun olmaz dediği için kiraladım.Şimdi ise, "Mirası paylaştık kardeşim evlenip buraya oturacak,evi 1 ay içinde boşalt "diyor.Küçük çocuğum oldu taşınmam çok zor.Burası küçük bir semt başka kaloriferli ev bulamıyorum.Ne yapabilirim?Taşınma masrafını talep edebilir miyim?Yardımlarınız için teşekkürler.
Re: Ev sahibim oğlum evlenecek evi boşalt diyor
Kiraları nasıl ödediniz bugüne dek elden mi banka yoluylamı?
düzenli olarak elden ödedim
Elden ödediklerinizin makbuzu varmı? yoksa keşke düzensiz de olsa bankadan ödeseydiniz. Kira ödemediğinizi ileri sürebilirmi? Borcunuz olmadığına dair belge alabilirmisiniz?
Sizi çıkartmak için elinizde dediğim belgeler yoksa geçmişe yönelik kiraları icraya koyup tahliyenizi sağlamaya çalışabilir. Elinizde belgeleriniz varsa giriş tarihinizi de tespit edecek belgeye sahipseniz ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açabilir bu dava da 1 yıl sürebilecek bir davadır.
Kolay gelsin mutlu bayramlar
Makbuz filan yok. Bankadan ödememe karşı çıktı.Kontratı hep yaparız diyerek 7 ay geçti.Ev sahibi alt katta oturuyor.Kaldı ki kiramı dükkanında ödüyorum. Kirayı ödediğimde yanında hep çalışanları da vardı.
Sizin durumunuz kötü sizi çıkartmak için ödemediğinizi iddia etse yapabileceğiniz bişi yok. Ödediğinize dair çalışanlarını tanık gösteremezsiniz onlar da zaten ödemediğinize tanıklık eder ancak. Bu aşamada hiç olmazsa borcunuz olmadığına dair yazı almaya çalışın derim.