Emeğimin karşılığı bu mudur?
Arkadaşlar öncelikle herkese saygılarımı iletiyorum ve acil olarak yardımlarınızı bekliyorum...
10 senelik ssk emeklisiyim. Fakat malumunuz geçim zorluğu nedeniyle emekli olduğum özel sektörde tekrar sigortalı olarak çalışmaktayım..
Şu anda bel fıtığı nedeniyle sağlık sorunları yaşıyorum acil bir operasyon geçirmem gerektiğini öğrendim ve bu sorunumu müdürümle paylaştım..
Karşılığında kendisi şirketin sigorta primimi 3-6 ay ödemeyeceğini istifamı vermem gerktiğini söyledi.. bende bu konuda hakkımı nasıl ne şeklide arayacağımı bilmediğim için sizden yardımlarınızı bekliyorum..hastane benden rapor vermek için çalıştığıma dair bir belge isterse (visite kağıdı)ne yapabilirim.çünkü visite kağıdınıda ancak müdür şirketten isteyerek temin eder.ve bunada yanaşmıyor..benim şirketten visite kağıdı istemem için notere falan gitmem gerekirmi ?
Ayrıca işten çıkarılmam takdirinde tazminat alabilme ihtimalim ve devletten ameliyatım süresince istirahat parası alma durumum mümkünmü? herkese teşekkürler
Re: Emeğimin karşılığı bu mudur?
Sn. murdi2525,
Emeklilik sonrası çalışmalarda işçinin iki seçeneği vardır.
Ya tüm sigorta kollarına prim ödeyerek ve emekli aylığının kesilmesine onay vererek çalışmak veya sosyal güvenlik destek primi yatırarak emekli aylığı kesilmeden sadece iş kazası meslek hastalıkları sebebiyle sağlık yardımlarından yararlanmayı kabul etmek...
Bel fıtığı rahatsızlığınız iş kazası veya meslek hastalığı olarak kabul edilmez.(Genellikle).
Bu nedenle raporlu olduğunuz süreleri işveren ücretsiz izinli sayar, Devlet de herhangi bir sağlık yardımı yapmaz.
Bu rahatsızlık nedeniyle işe gidemediğiniz günler, yasal bildirim (önel) sürenizi aşarsa işvereniniz, 1 seneden fazla çalıştıysanız kıdem tazminatınızı ödemek durumundadır. Bu süre aşılmadan işten bildirimsiz çıkarılmanız halinde ihbar tazminatına da hak kazanırsınız. Şartları varsa (30 işçi, 6 aydan fazla fiili çalışma ve belirsiz süreli iş sözleşmesi) işvereninizin bu edimi karşısında işe iade davası açabilirsiniz.
Selamlar,