-
Vesayet- Nafaka
1996 yılında boşanmış olduğum eşimden şu an 27 yaşında olan down sendromlu (zihinsel engelli) bir kızım var .Boşanma sırasında kızımın velayeti bana verildi ve kızım için bir miktar nafaka bağlandı.Kızım 18 yaşında geldiğin kısıtlı olduğu için vasilik davası açarak kızımın vesayetini aldım .Bu davayı açmadan önce babasından vasiliği almasını istedim ama kabul etmedi.
Geçen zaman içinde yeni bir beraberliğe başladım .Şu an yaklaşık 5 yıldır devam ediyor ve aynı evi paylaşıyoruz.Ama aramızda nikah yok .Böyle olmasını ben istemiştim .Ölümüm halinde kızıma kalacak maaşın eşimede kalıp bölünmemesi için .Bu arada kızımın babasıda ayda 250 tl nafaka ödüyordu .4 yıl önce açtığım nafaka arttırımı davasından çıkan karar neticesi ile .O zamandan beride bir arttırma olmadı .
Ama şimdi baba mahkemeye baş vurarak kızımı benden alacağını söylüyormuş.
Neden olarakda nikahsız beraberliğime dayanarak benim iffetsiz bir hayat yaşadığımı öne sürecekmiş.Şahit olarakda annemi göstermeyi düşünüyormuş.
Aslında babanın tek derdi kızım için ödedi nafaka parası .Maddi durumum iyi olsa nafakadanda vazgeçeceğim ama aldığım emekli maaşı ile kızımın ihtiyaçlarını yerine getirmem imkansız .Böyle çocukların masrafları oldukça fazla oluyor çünki.
Kızımı babasına vermemek için yapabileceğim bir şey varmı?Boşanma gerçekleşmeden önce işe giderken emanet etmiş olduğum kızım babasının ilgisizliği yüzünden 60 yaşlarında mahalle bakkalının cinsel tacizine uğramıştı.Bu konuda açılmış olan bir davada var kızım o zaman 13-14 yaşlarında idi.Gerçi suç subuta ermediğinden ve tacizin şahidi olmadığından adam beraat etmişti .Ama benim çocuğum hiç haketmediği halde böyle iğrenç bir olaya maruz kaldı.Zaten bu olayın arkasındanda dava açarak eşimden boşnamıştım .
Vasiliğimin iptali için dava açılırsa annem şahitlik yapmak zorundamıdır .
Kızım benim herşeyim lütfen yardım edip yol gösterebilirmisiniz beni kızımdan ayırmamaları için ne yapabilirim .?
-
Re: Vesayet- Nafaka
Bu konuda bilgisi olan yol gösterebiecek hiç kimse yokmu:((
-
Re: Vesayet- Nafaka
Sorduğum soruya ne yazıkki hiç cevap gelmedi.
Elbette hiç kimse yanıt vermek zorunda değil.
Belki bu konuda azda olsa bilgisi olan birileri vardır ve bana yol gösterir diye ummuştum.