Doğum parası ve işsizlik ödeneği aynı zamanlara denk gelirse ikiside alnabilir mi?
Merhabalar.
Şuanda 2 aylık hamileyim ve 7 yıldır aynı şirkette sigortalı olarak çalışmaktayım.Doğum iznimde işten ayrılıp tekrar dönmeyi düşünmüyorum.Bu durumda işverenimle anlaşmış olursam eğer işsizlik maaşımı ve doğum parası hakedişimi aynı zamanlara denk geldiği için alabiliyormuyum?
İşverenimle anlaşma sağlayamazsam yasal hakedişlerim neler?
(1 yaşında bir kızım var;2.de geliyor ve ikisine bir bakan bulamayacağım için ayrılmak zorundayım bu yasal olarak bir hak doğurur mu?)
Bu konularda bana yardımcı olursanız sevinirim.Mali müşavirimizden net yanıtlar alamadım çünkü.ihbar ve kıdem tazminatımıda almak istiyorum...
Re: Doğum parası ve işsizlik ödeneği aynı zamanlara denk gelirse ikiside alnabilir mi?
Kendi isteğinizle ayrılırsanız, ihbar ve kıdem tazminatına hak kazanamaz,işverenizinizle de anlaşamazsanız ihbar süresine uymak,uymazsanız ihbar tazminatı ödemek zorunda kalırsınız.
Çocuklarınıza bakmak için ayrılmanız size herhangi bir hak kazandırmaz.
Raporlu iken yapacağınız fesih ancak rapor süresinin sonunda geçerlilik kazanır.
Doğum izni sonrası kendi isteğinizle ayrılmanız durumunda işsizlik sigortasından da yararlanamazsınız.
İşyerinde çalışıyor iken raporlu olduğunuz süreye ait geçici işgöremezlik ödeneği(doğum parası) alabilirsiniz.
Re: Doğum parası ve işsizlik ödeneği aynı zamanlara denk gelirse ikiside alnabilir mi?
Teşekkür ederim.o halde kendimi işten çıkarttırmam gerekecek.
İşten çıkarılırsam eğer;doğumuma 2 ay kala falan hem doğum parası hemde işsizlik sigortası aynı zamanda alabiliyormuyum peki asıl merak ettiğim bu?çünkü işsizlik sigortasından yararlanmam için işverenim bana çıkış konusunda yardım edecektir.birde sağlık hizmetlerinden(doğum için hastane giderleri)yararlanabiliyorum sanırım...
Bu konuyada bir açıklık getirebilirseniz çok memnun olucam şimdiden teşekkürler.
Alıntı:
nuray çakır rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim.o halde kendimi işten çıkarttırmam gerekecek.
İşten çıkarılırsam eğer;doğumuma 2 ay kala falan hem doğum parası hemde işsizlik sigortası aynı zamanda alabiliyormuyum peki asıl merak ettiğim bu?çünkü işsizlik sigortasından yararlanmam için işverenim bana çıkış konusunda yardım edecektir.birde sağlık hizmetlerinden(doğum için hastane giderleri)yararlanabiliyorum sanırım...
Bu konuyada bir açıklık getirebilirseniz çok memnun olucam şimdiden teşekkürler.
Yardımcı olabilecek kimse yok mu?arkadaşlar...ona göre çıkış tarihimi ayarlıycam çünkü?
Bir işyerine bağlı çalışan olduğunuz sürece raporlu olduğunuz süreler için geçici iş göremezlik ödeneği alabilir, işyerinizden çıkartıldığınızda (iş kanunu 25.madde dışındaki sebeplerle) işsizlik ödeneğinden faydalanabilirsiniz.
Raporlu iken işten çıkartılamazsınız,raporunuzun sona erdiği tarihte fesih gerçekleşir.işten çıkartıldıktan sonra alacağınız rapor için ücret ödenmez.
Raporunuzn bitmesinden sonra işten çıkartıldığınızda işsizlik sigortasından faydalanabilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bir işyerine bağlı çalışan olduğunuz sürece raporlu olduğunuz süreler için geçici iş göremezlik ödeneği alabilir, işyerinizden çıkartıldığınızda (iş kanunu 25.madde dışındaki sebeplerle) işsizlik ödeneğinden faydalanabilirsiniz.
Raporlu iken işten çıkartılamazsınız,raporunuzun sona erdiği tarihte fesih gerçekleşir.işten çıkartıldıktan sonra alacağınız rapor için ücret ödenmez.
Raporunuzn bitmesinden sonra işten çıkartıldığınızda işsizlik sigortasından faydalanabilirsiniz.
çok teşekkür ederim bilmek istediğimde buydu.