Şirket vergi ssk borçlarında zaman aşımı?
1998 yılında 3 ortak 3 müdür olarak bir şirket kurduk 2001 yılında şirketteki %20 hissemi yasal olarak , (noter(doğmuş ve doğacak borçlar ibaresi ile ) ve ticaret odası onaylı,ticaret sicilde yayınlanmak kaydıyla , mahkeme kararı ) ile devrettim daha sonra şirket de defalarca başkalarına deveredilmiş en sonki deviri ticaretsicil.gov.tr sitesinden gordugum kadariyla 19.08.2005 de yapılmıs şirketin su anda akibeti hakkında bir bilgim yok , en son şirketten ayrıldıktan sonra ssk dan 2003 yılında borc yazısı geldi bende ssk ‘ya dilekce sirketin ile faaliyetine aynı adreste devam ettiğini muatabın ben olmadığını gerekce gostererek ekli mahkeme kararı ve ticari sicil kararlari ile başvurdum daha sonra o dönemin şirket yetkilileri borç yapılandırmasına gitmişlerdi. O günden bugune adresimde bir değişiklilik olmamasına rağmen herhangi bir tebligat gelmedi. Şirketten dolayı birikmiş 3 yıllık olan bağkur borcumuda yapılandırmaya giderek ödedim ve kapattım
Şimdi kendi adıma bir sahış firması kurmayı dusunuyorum ortak oldugum (1998-2001) donemlere ait geçmiş dönem ile ilgili ssk ve vergi borcu vs. karsıma bir sey cıkarmi ? yada eşimin adına kursam bir hukuki bağlayıcılığı olurmu .. . ?
Şimdiden tesekkur ederim.
Re: Şirket vergi ssk borçlarında zaman aşımı?
Gerekli yerlere bildirim tescil yapmışsın, 5 yıllık zaman aşımı çoktan dolmuş kendi adına veya eşin adına işyeri açmanın bir zararı olmayacağına inanıyorum.